Uncategorized

Jeftin i koristan: 12 stvari za koje je vazelin fantastičan, a nemate pojma o tome

Ali jeste li znali da vazelin možete koristiti i za sljedeće stvari? Evo za što vam ovaj jeftin proizvod sve može poslužiti:
1.Dugotrajan miris parfema
Prije nego što stavite omiljeni parfem, namažite malo vazelina na mjesto koje ćete poprskati. Parfem će trajati puno duže.
2.Savršene obrve
Ukoliko imate neposlušne obrve, odnosno dlake koje se stalno pomiču i čine vaše obrve čupavim, namažite vrlo tanak sloj vazelina na njih i vaš obrve će biti poslušne.
3.Ispucale usne
Vazelin je jedan od najboljih hidrirajućih sredstava pa ga slobodno možete koristiti i kao stick za usne. Vaše usne će biti njegovane, hidratizirane i meke.
4.Prelijepe duge trepavice
Ukoliko želite da vaše trepavice budu duge i njegovane, iskoristite staru četkicu od maskare koju ste prethodno oprali od tragova stare maskare i namažite trepavice četkicom na koju ste nanijeli tanak sloj vazelina. Ovaj postupak ponovite više dana za redom, promjena je zagarantirana.
Napomena: prethodno skinite šminku s očiju.
5.Potrošili ste svu šminku
Spremate se za izlazak ali ste zaboravile da ste istrošile omiljeni ruž ili sjenilo. Mrvice šminke koje su vam ostale pomiješajte s malo vazelina i nanestite na lice, nitko neće primijetiti razliku.
6.Mekana stopala
Vazelin je odličan za njegu ispucale kože uopće, a ako imate taj problem s kožom stopala – vazelin je pravo rješenje za vas. Savjet je da kada ga namažete, obucite i čarape kako bi se što duže održao na koži.
7.Za skidanje šminke
Ukoliko imate osjetljivu kožu i reagirate na preparate za skidanje šminke, vazelin je pravo rješenje za vas. Ovaj proizvod ne samo što vam neće izazvati reakciju već je i odličan za uklanjanje šminke koja se ne skida tako lako.

8.Poslije depilacije
Koža vam je crvena i iritirana poslije depilacije, namažite iritirani dio vazelinom i ostavite da upije. Crvenilo će vrlo brzo nestati.
9.Ispucali vrhovi kose
Ako vam je kosa spremna za šišanje, a vi je puštate i ne želite mijenjati duljinu, vazelin je rješenje. Namažite krajeve s malo vazelina čime ćete prividno prekriti ispucale krajeve dok se ne spremite za novu frizuru.
10.Mrlje od šminke
Slučajno ste uspjeli isprljati odjeću ružem. Nanestite malo vazelina na mrlju i protrljajte, mrlja će odmah nestati.
11.Mrlje od boje za kosu
Obojili ste kosu, ali ste i obojili i pola lica u novu boju kose. Nanesite malo vazelina na zamrljana mjesta i blago utrljajte dok se boja ne skine.
12.Stavljanje naušnica
Ako vas ponekad boli stavljanje i skidanje naušnica, namažite rupice s malo vazelina i bol će nestati.
Izvor: uspesnazena.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)