IZGREBALI STE PARKET? Rješenje je na dohvat ruke: Uz ovaj trik sve ogrebotine će nestati I BIĆE KAO DA STE GA TEK POSTAVILI

0

Ako ste izgrebali pakret, nema potrebe da daje gomilu novca na majstore. Uz ovaj jednostavan trik sve ogrebotine će nestati sa parketa. I sa laminata.
On nije skup, lako se postavlja, pa i izgleda apsolutno prirodno. Neke vrste laminata je, ponekad, teško vizuelno razlikovati od skupog drveta.
Mada, laminat ima jedan nedostatak: na njemu se, veoma lako, pojavljuju ogrebotine. Ali, možemo ih se lako osloboditi, ako znamo neke trikove. O tome ćemo vas danas informisati.


Kako ukloniti ogrebotine sa laminata i ostalih drvenih površina:
Koristimo orahe

Običan orah je jednostavno, a istovremeno i efikasno rešenje za postojeće ogrebotine na drvenom namJeštaju i podu.
Orah treba očistiti i utrljati ga na oštećena mesta. Nema potrebe da, prilikom utrljavanja, pritiskate jako, glavni zadatak je – popuniti trag ogrebotine uljima koje sadrži orah. Nakon sušenja, ogrebotine će postati manje primJetne
Ako ogrebotina nije previše duboka, iskoristite voštanu olovku (ili kredu).
Ogrebotinu očistite od prašine i nanesite olovkom (ili kredom) sloj voska po cijeloj dubini i površini.
Neka se vosak osuši, nakon čega površinu treba ispolirati mekom krpom.
Majoneza
Ako na drvenoj površini postoje, ne samo ogrebotine, već i manje pukotine, dobro je koristiti majonez. Popuniti majonezom pukotine, skloniti višak i sačekajte par dana.
Zbog činjenice da je ovaj proizvod bogat uljima i proteinima, drvo će nabubriti, i pukotina će se zatvoriti sama od sebe. Nakon toga, skloniti ostatke majoneza koji se nisu upili, i ispolirati površinu.
Dječji šampon
Za održavanje laminata postoje specijalna sredstva, ali prilikom brisanja podova možete koristiti blagi dječji šampon i običan omekšivač.
Razredite manju količinu omekšivača u kofi sa vodom. Pokvasite brisko i prebrišite podove. Laminat će izgledati kao da je juče postavljen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)