OVO JE RECEPT ZA NAJUKUSNIJU PITU: Tajna je u zaljevi koju kuhari koriste u buregdžinicama, a ovako se pravi – EVO U ČEMU JE CAKA

Kada odete u buregdžinice ili neki restoran i pojedete burek ili neku drugu pitu, to je uvijek (ili skoro uvijek) veoma sočno i baš ukusno.
Kada vi napravite pitu i ona bude lijepa i ukusna, ali ipak nikako nisu ni nalik na one koje pojedete u dobroj buregdžinici.
Da li se ikada zapitali šta je razlog tome?
Odgovor ukusnog bureka se ustvari krije u zaljevu koji se koristi u buregdžinicama. A mi vam donosimo šta vam je potrebno za pripremu zaljeva za pite.
Potrebno je:
2 šolje mlijeka
1 šolja ulja
7 kašika brašna
suhi kvasac
si ili šećer, sve u zavisnosti od vrste pite koju želite da pravite

Priprema:
Sve nabrojane sastojke trebate dobro da izmiješate i to tako da ne bude nijedna grudvica u toj smjesi i ostavite sa strane.
Kasnije kada pravite vašu pitu, svaku koru posebno, odnosno jufku trebate da premažete sa ovom smjesom koju ste prethodno napravili, a onda je filujte se potrebnim filom (sir, meso, zelje…).
Kada ste završili savijanje vaše pite i potom je složili u tepsiju, onda sačuvajte ostatak ovog preliva koji ste koristili kako biste pitu zalili nakon pečenja.
Veoma je bitno i da se pita ostavi prije pečenja da odstoji malo. A nakon pečenja je zalijte sa ostatkom vašeg zaljeva.
Probajte i uvjerite se kako su pite ukusnije i sočnije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top