Uncategorized

EVO KAKO DA VAM SE GRAH SKUHA ZA 45 MINUTA: Ne treba vam ekspres lonac, samo dodajte 1. SASTOJAK

Zbog toga, ako i vi volite ukusnu janiju od pasulja ili se oblizujete samo pri pomenu čorbe od pasulja, stavljajte kecelje i trkom u kuhinju, jer nas čeka kuhanje
Prosto kao pasulj, kažu mnogi, ali nije baš tako jednostavno pripremiti pasulj čorbu, ili jednostavno pasulj koje je i dalje među najomiljenijim jelima kod nas. Glavno pitanje kada ga neko priprema je to može li nekako brže da se skuva.
Ima tu različitih teorija i trikova a koji ne podrazumevaju da pasulj potopite prethodne noći u hladnu vodu.
Jedna od varijanti je korišćenje ekspres lonca, koji u mnogome skraćuje proces kuvanja i to ne samo kod pasulja. A ako nemate ekspres lonac, onda ćete morati da primenite neki od ovih savjeta koje iskusniji kuvari koriste već godinama.
Dobro je da kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga ocijedite vodu i dodajte malo ulja. Dobro promješajte, kako bi bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.
Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da imate potpuno skuvan pasulj.
I na poslednjem mestu, ali ne i po važnosti – vrijeme za kuvanje pasulja zavisi prije svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i star pasulj možda se i nikada ne skuva da bi bio kao što treba da bude, nezavisno od vremena koje provede u šerpi.
Zbog toga, ako i vi volite ukusnu janiju od pasulja ili se oblizujete samo pri pomenu čorbe od pasulja, stavljajte kecelje i trkom u kuhinju, jer nas čeka kuhanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)