Uncategorized

POTREBNA SU VAM SAMO 2 SASTOJKA: Travar otkrio recept za moćni narodni lijek za želudac i organe za varenje

Lijek od čuvarkuće za jači organizam i želudac po receptu poznatog travara – potrebna su vam samo 2 sastojka!
Čuvarkuća je biljka koja sadrži puno vitramina A i C, izuzetno je ljekovita, pa bi trebalo da je ima svaka kuća. Vrlo je jednostavna za gajenje, ne zahtijeva posebnu njegu, a jedini način da ugrozite biljku jeste da je zalijete sa previše vode.
Sadrži fitoncide, supstance koje deluju antiseptično i bore se protiv bakterija. To su još znale naše bake kada su koristile čuvarkuću kod bolova u uhu, nacijedile bi dvije do tri kapi čuvarkuće u uho, a danas ovaj lijek potvrđuje i nauka.
Travar u jednoj emisjiji objasnio je da se čuvarkuća preporučuje za liječenje organa za disanje, varenje, kod bronhitisa, kod osoba koje imaju problem sa čirom u želucu ili na dvanaestopalačnom crijevu.
Travar je pokazao kako od čuvarkuće možemo da napravimo preparat za jačanje organizma, organa za varenje, posebno želuca.
POTREBNA SU VAM DVA SASTOJKA:
21 svježe ubran list čuvarkuće
150g prirodnog meda
PRIPREMA:
Listove čuvarkuće operite i očistite, pa stavite u sjecko ili blender. Ukoliko nemate ovaj uređaj možete i sitno isjeckati nožem. Kada usitnite čuvarkuću, pomiješajte dobijenu smjesu sa medom. Kada dobro izmiješate, vratite smjesu u teglu i uzimajte jendu kašičicu svakog jutra na prazan stomak. Nakon uzimanja lijeka, pokušajte da ništa ne popijete i ne jedete 30 minuta kako bi lijek djelovao. Narodna medicina ga preporučuje i kod sindroma policističnih jajnika.

Izvor: alo.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)