Uncategorized

CIJELO VRIJEME POGREŠNO SIPATE DETERDŽENT U VEŠ MAŠINU:Samo OVAKO ćete imati UVIJEK ČIST I MIRIŠLJAV VEŠ

Na svakoj kutiji deterdženta imate savjete koliko ga trebate sipati u mašinu, međutim malo ko se pridržava ovih savjeta, ali i često sami proizvođači pretjeraju kako bi se što prije proizvod potrošio.
A ne samo da prevelika količina deterdženta šteti budžetu – šteti i odjeći jer ako stavljate više nego što je potrebno, ostaće bele fleke, a višak deterdženta će i zapušiti odvode, pa će mašina trošiti više struje za pranje.
Prije svega, važno je naglasiti da višak deterdženta ne znači i čistiji veš, iako većina tako misli, pa ljudi zato neumereno sipaju prašak, a zapravo time samo oštećuju odjeću i mašinu. Za dobro pranje veša ključna su tri elementa: temperatura vode, centrifuga i rad deterdženta i omekšivača. Tek kada su ta tri elementa optimizovana, veš će biti čist – kaže Mari Galjardi, specijalista za rublje i tester u The Clorox Company, piše “Zena.blic.rs“.
Kako ona savjetuje, bitno je da odaberete najvišu moguću temperaturu, jer viša temperatura znači i čistiji veš.
Izaberite i program sa dužim i dodatnim ispiranjem. Što se deterdženta tiče, bitno je da je kvalitetan. Moguće je da na uputstvu piše da koristite više deterdženta nego što je potrebno. To ćete znati ako se veš jako pjeni još u ciklusu pranja. Ako se to dešava, prvo probajte da na ambalaži pronađete najmanju moguću preporučenu količinu deterdženta. Ako nije navedeno, prosto smanjujte količinu dok ne nađete idealnu mjeru – kaže ona, dodajući i da je najpametnije da prašak izmjerite, a ne da ga sipate diretkno u mašinu, jer ćete samo tako uvijek sa sigurnošću znati koliko ste sipali

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)