POGLEDAJTE KAKO DA ZA MINUT OČISTITE KUHINJSKU NAPU

Aspirator se brzo i lako zaprlja od svakodnevnog kuhanja i prženja hrane, pa ga često zaboravimo očistiti. Kada je u pitanju higijena kuhinje, često nam je prioritet čišćenje čajnika, mikrotalasne i obične rerne, ali treba očistiti i aspirator.


Kada je riječ o njihovom čišćenju, aspiratori se često zanemaruju uprkos činjenici da ih mnogi od nas koriste svakodnevno.
Sara Alison, jedna od korisnica Fejsbuka, naišla je na istu okolnost. Kako piše “Mirror”, odlučila se na trik nakon nekoliko neuspjelih pokušaja čišćenja. Na kraju je funkcionisalo savršeno.
Konkretno, Alison je u objavi na Facebooku opisala kako je koristila tablete za pranje posuđa za čišćenje usisivača. Također je uspjela sve to postići bez potrebe da mukotrpno briše masnoću i druge mrlje!
Isprva je isprobala razne poznate metode, ali ništa nije uspjelo. Međutim, kada se sjetila trika sa tabletom za mašinu za pranje sudova, odmah ga je isprobala i uspjelo je.
Ovo je neverovatno! Rekla je: “Samo sam htela da podelim svoje zadovoljstvo.”
U stvari, sve što je Sara trebalo da uradi je da utrlja toplu vodu i tablete za pranje sudova u pastu i nanese je na dno haube. Nakon toga je isprala, a napa je bila čista!
Mnoge žene su podijelile svoje savjete za čišćenje u komentarima, ali ovaj svakako vrijedi isprobati!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top