OVA BILJKA ČISTI PLUĆA KAO OD ŠALE: Travar Momčilo savjetuje da od nje NAPRAVITE ČAJ, idealna je za PUŠAČE

0

Borba protiv ovo poroka u nekim zemljama kao što je Australija otišla je tako daleko da će uskoro sve cigarete, bez obzira na vrstu i brend, biti prodavane u istoj crnoj foliji, na kojoj neće moći da se pročita ništa izuzev zastrašujućih podataka o tome kako cigarete deluju na zdravlje.
S obzirom na to da je teško ostaviti cigarete, travar Momčilo Antonijević na svom sajtu “Snaga bilja” objašnjava koje to biljke mogu da pomognu pušačima.

Kantarion (Hypericum perforatum)
Ova biljka, u našem narodu uživa u velikom poverenju kada je u pitanju lečenje rana, posekotina i opekotina, a naučno je dokazano da deluje antidepresivno.
Pored toga što popravlja raspoloženje nervoznim novopečenim pušačima, kantarion vam može pomoći da prestanete da pušite. Dnevno pijte po tri šolje čaja od kantariona (tri supene kašike suve biljke preliju se sa 750ml ključale vode i to odstoji pola sata). Možete koristiti i mešavinu od tri dela kantariona, jednog dela matičnjaka i jednog dela majčine dušice (tri supene kašike smeše preliju se sa 750ml ključale vode i to odstoji pola sata). Kantarion ne smeju upotrebljavati trudnice, a dok pijete ovaj čaj nije dobro previše se izlagati suncu ili ići u solarijum.

Lobelija (Lobelia inflata)
Zahvaljujući alkaloidu lobelinu ova biljka je u stanju da “prevari” naš mozak jer je efekat lobelije na naš organizam veoma sličan efektu nikotina, naravno, sa mnogo manje štetnih efekata i bez opasnosti da se naviknete. Pre upotrebe preparata sa lobelijom konsultujte se sa stručnim fitoterapeutom ili apotekarom.

Ženšen (Panax ginseng)
Ova biljka uzima se dok još pušite. Naime, ženšen nam onemogućava oslobađanje dopamina koje se javlja kad popušimo cigaretu. Dakle, duvan vam neće više prijati.

Biljke za čišćenje disajnih puteva veoma su dragocene pušačima i treba ih upotrebljavati u kontinuitetu. Najbolji rezultati postižu se sa bokvicom, omanom, semenom anisa i majčinom dušicom.
Međutim, Momčilo dodatno objašnjava da postoje i čudotvorni naptici koje svako može da pripremi i na taj način sebi podosta pomogne!

Čajna mešavina za čišćenje disajnih puteva
BOKVICA (PLANTAGO MAJOR) 100G
MAJČINA DUŠICA (THYMUS SERPYLLUM) 100G
DIVIYMA (VERBASCUM THAPSUS) 100G

Sve biljke pomešajte, pa dve supene kašike smeše prelijte sa pola litra ključale vode, promešajte, poklopite i ostavite da stoji 20 minuta. Procedite, podelite u dve doze.
Popijte pola sata posle jela po jednu šolju čaja zaslađenog medom.

Med od omana i anisa za pušače
100g korena omana (Inula helenium), 100g semena anisa (Pimpinela anisum) i 50g lanenog semena stavite u blender i pomešajte sa kilogramom bagremovog meda. Med mešajte isključivo plastičnom ili drvenom kašičicom. Mešajte više puta u toku dana. Nakon tri dana med je gotov i možete ga upotrebljavati tri puta na dan po jednu kafenu kašičicu sa malo čašom mlake vode.

(Espreso)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)