Uncategorized

KUPOVNA SREDSTVA NE P0MAŽU, OVAKO SE ČISTI WC ŠOLJA: Iskoristite jeftine sastojke iz kuće i gledajte kako se za čas BIJELI

Ako pored svih mogućih načina ne uspijevate da očistite wc šolju, evo rješenja kako!
Pored čišćenja ostalih dijelova kuće, važno je i da nam kupatilo bude čisto i uredno, pogotovo wc šolja koja može da bude leglo bakterija i zaraze. Ako ste nekad primijetili tamne fleke u unutrašnjosti šolje, a koje ne mogu da se skinu “običnim” sredstvima, evo nekoliko korisnih savjeta kako da ih se riješite.
Kris Vuton, generalni direktor jedne firme za održavanje domaćinstava, podijelio je “zlatno pravilo” za čišćenje wc šolje.


“Zlatno pravilo za otklanjanje mrlja iz šolje jeste upotreba nealkalnih proizvoda”, rekao je on.
Imajte u vidu da se ove dosadne fleke najčešće pojavljuju tamo gde se nalazi tvrda gradska voda, zato ako ste pomislili da ćete uz pomoć izbjeljivača da se riješite ovih problema, nećete se usrećiti.
“Izbjeljivač ili sredstva za čišćenje toaleta ne uklanjaju kamenac, već ga samo čine nevidljivim i stapaju ga sa bojom WC šolje”, objasnio je ovaj stručnjak i dodao da se na taj način mrlje uporno vraćaju. Kako biste zauvijek uklonili kamenac, on preporučuje kombinovanje sirćeta sa ostalim nealkalnim proizvodima, a evo kako da ga najlakše napravite:
Pola šolje soda bikarbone pospite na kritičnim mjestima i pustite da odstoji najmanje 15 minuta. Zatim nanesite sirće preko sode bikarbone. Na taj način ovi prozvodi stvaraju određenu hemijsku rekaciju koja skida i najtvrdokornije naslage kamenca. Poslije otprilike 10 minuta temeljno istrljajte četkom WC šolju. Takođe, na kraju možete da sipate i limunov sok, kako biste dodatno isprali naslage.

(MONDO)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)