VODA U SUDOPERI STOJI I SLABO OTIČE? Ne treba vam majstor, rješenje imate kod kuće, EVO KAKO DA PROČISTITE ODVOD

Začepljeni sudoper veliki je problem u svakodnevnom obavljanju kućanskih poslova, pogotovo kad se radi o pranju suđa ili kuhanju.
Ako nemate sredstvo za odštopavanje doma, pomoću ovih nekoliko stvari možete lako odčepiti sudoper.
Ako vam voda ostaje u sudoperu i ne prolazi kroz cijevi, najlakše ćete to riješiti pomoću gume za odštopavanje. Samo stavite gumu na slivnik i pokretima gore-dolje pustiti ćete vodu.
Za odčepljavanje odvoda koji ima velike naslage masnoće pomoći će vam soda bikarbona i ocat. Prvo zakuhajte vodu sve dok ne počne kipiti.
Kada zakipi naspite je u odvod. Zatim naspite jednu žlicu sode bikarbone i pustite da stoji nekoliko minuta, a onda naspite jednu čašu octa.
Na kraju zalijte još jednom kipućom vodom i to je sve.
Ako nemate sode bikarbone, možete iskoristiti sol. Naspite pola čaše soli u odovod i pustite da djeluje nekoliko minuta. Zatim zalijte kipućom vodom i gotovi ste. No, ako i dalje ne uspijevate riješiti problem zaštopanog sudopera, trebali biste pogledati odvodnu cijev ispod njega, koja je u oblika slova U. Zbog njegovog oblika tamo često zapinju dijelovi hrane i prljavštine. Očistite ga pomoću noža, to jest nožem maknite sve veće komade.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top