NEVJEROVATNO UKUSAN I NJEŽAN KOLAČ SVAKI ZALOGAJ SE TOPI U USTIMA: RINGO JANCSI

Potrebno je:
Za testo:

4 jaja
4 kašike šećera
3 kašike oštrog brašna
1 kašika dobrog kakao praha
Razdvojite žumance i belance. Umutite šećer i žumanca dok ne pobele, dodajte kakao i brašno. Promešajte. Dodajte ulupan sneg od belanaca. Prostrite po plehu iz šporeta papir za pečenje, i izručite smesu. Na 220 step. C pecite oko 15 min. Nemojte prepeći koru!


Kad je mala piškota gotova, presecite je na pola. Ja je sečem po širini. Neka se ohladi. Jednu polovinu kad je ohlađeno prelivam čokoladnom glazurom.

Glazura:
6 štangli crne čokolade istopite sa 50g putera na tihoj vatri. Dodajte umućeno jaje i mešajte na tiho, da jaje ne ostane presno, a da se ne napravi kajgana.
Prelijte glazuru ravnomerno preko te polovine piškote i ostavite da se stvrdne.


Kad se ohladi, secite na kvadrate po želji. Te kvadrate ćete kad nafilujete prvu polovinu testa ganache smesom, samo poređati preko kolača, a pri serviranju kolača posle lako ćete preseći samo donju podlogu i nećete ga “maltretirati”.

Fil:
Umutite mikserom 400 ml slatke pavlake (kravica) tri kašike šećera i jedan vanilin šećer. Na pola miksanja dodajte jedan cremfix. Kad je šlag ulupan dodajte 100g najcrnje čokolade, koju ja iseckam na secku-čoperu, na tiho otopim, i sipam polako u 1/3 šlaga. Pomešam dobro, i dodam druge 2/3 šlaga. Sada sve ovlaš promešajte.


Ostavite ovaj čokoladni mus da se ohladi.
Uzmite biskvitno testo, podlogu, i u tankom sloju ga premažite džemom od malina. Sipajte ganache smesu, čokoladni mus, i špatulom ga razmažite ravnomerno. Poređajte kvadrate one polovine testa koje ste isekli i stavite u frižider do sutra. Onda je Rigo Janči najlepši.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top