U 3 riječi žena objasnila život u zajednici: Udala se sa 16 i već 53 godine živi sa svekrvom, a opisala je i kako (VIDEO)

Zajednički život sa roditeljima po stupanju u brak danas je većini mladih nezamisliv, pa se radije odlučuju na samostalan život daleko od svekrve i tašte.


Ipak, nije uvijek bilo tako. Život u zajednici sa, najčešće, muževim roditeljima se podrazumijevao i, kako svjedoče stariji, donosio je brojne benefite i olakšice za sve generacije u domaćinstvu.
Jedno baš takvo iskustvo nedavno je čuo i reporter Jutjub kanala “TV Živa istina” kada se našao na pijaci u Tuzli i upoznao jednu prodavačicu, gospođu koja mu se predstavila kao Rajfa i podijelila svoju neobičnu životu priču.
Simpatična žena odmah je počela da objašnjava.
Ja sam iz Dubrava, Hadžići rodom, a u Mramoru živim. Imamo sve svoje, radimo i sav proizvod je naš. Imamo 60 dunuma obradive zemlje. Proizvodimo sir, pasulj, moj čovjek pekao rakiju. Ja radim ovo od svojih sedam godina, nalijem u flaše mlijeko i kroz selo prodam. Sve sam svoje nosila i prodavala kao djevojčica, jaja, kajmak, sir. Četvrta po redu sam bila od nas sedmoro – započinje Rajfa.
Kao mala je, kaže, stekla radne navike pa i dan-danas ne planira da prestane sa poslovima koje svakodnevno obavlja.

– Imamo šest krava i sad će i sedma. Hrane ih sinovi, čovjek, mati i snaje, muzu, rade, čiste, uređuju. Sve tri moraju slušati, jer žive od ovog. Ja i danas imam svekrvu, 96 joj je godina i još uvijek radi! Nije lijena, hoće i ona ustati, zna svašta i nije joj teško. Dobra je, savršena žena. Ja sam bila dijete, od 16 godina sam joj došla, tu je bilo još četiri zaove. Jedno je dvorište i još uvijek niko ni na koga nije ton povisio i niko se ne ljuti. Svi imaju svoju platu, dobro radimo i imamo. I ja lijepo od ovoga zaradim – objašnjava Rajfa.

Dosta puta je, kaže, slušala priče o lošem odnosu svekrve i snaje, ali njen slučaj nije takav. U dvorištu ih živi čak devetoro, svaki od trojice sinova ima svoju kuću, a u četvrtoj stanuje Rajfa sa mužem i svekrvom, pa zajedničkim snagama održavaju domaćinstvo i proizvode domaće proizvode od kojih, kako kaže, lijepo žive.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top