Čirevi, bradavice, upalne akne i pege mogu postati dio prošlosti: Za svega 10 minuta pripremite moćnu mast od čuvarkuće

0

Kožni problemi vam mogu doneti mnogo neprijatnosti, osećaja neugodnosti i strepnje, ali uz ovaj lekoviti melem možete ublažiti tegobe.
Moćna biljka čuvarkuća ima lekovita svojstva kada je reč o mnogim kožnim problemima, ali kao čistač organizma, eliminator bakterija i parazita.


Čuvarkuća je biljka boga Peruna, gromvnika, kao i kopriva i po narodnom verovanju kada se te biljke stave na krov, nervozni i ljutiti gromovnik neće da pogodi našu kuću jer je ona njegova rođaka — kaže narodni travar Momčilo Antonijević tokom gostovanja na Rts – u.
Čuvarkuću neretko porede sa alojom i mnogi tvrde da je čuvarkuća čak i efikasnije od aloje, mada je to poređenje pogrešno. Aloja je biljka poreklom iz Afrike iz porodice ljiljana, a ne kaktusa kako smo upućeni.

Ukoliko patite od kožnih tegoba, poput upalnih akni, hiperpigmentacije, staračkih i trudničkih fleka, čireva, bradavica, moćna mast od čuvarkuće će vam pomoći da ublažite ove neželjene promene.
Sastojci:

300 grama sveže čuvarkuće


150 grama domaće masti

Priprema:
Potrebano je da mast operete u 9 voda, baš kako su to radile naše bake. Kada sva so izađe iz masti, možete pomešati sa mlevenom čuvarkućom. Spremite lonac i na laganoj temperaturi kuvati do ključanja, a onda skloniti sa vatre.


Pripremite saklenu teglicu ili staru kutiju od kreme i prespite smesu. Ostavite barem 24 sata na suvom i tamnom mestu pre prve upotrebe. Nakon prvog nanošenja čuvajte mast u frižideru.

Upotreba:
Očistite problematično mesto mlakom vodom i sapunom, a potom u tankom sloju namazati. Postupak ponavljati dva puta dnevno – mesec dana do prvih rezultata.
Čuvarkuća sadrži jabukovu i mravlju kiselinu, soli, vosak, sluz, šećer, gumu i mineralne sastojke i tragove alkaloida. Tinktura od čuvarkuće se koristi kao homeopatski preparat protiv upale grla.

( Glossy.rs )

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)