ZOVU JE “DAROM OD BOGA”: UMANJUJE PROSTATU, ELIMINIŠE BUBREŽNI KAMENAC I LIJEČI OD INFEKCIJA MOKRAĆNOG TRAKTA…

0

Umanjuje prostatu, eliminiše bubrežni kamenac i liječi od infekcija mokraćnog trakta…
Žara ili kopriva je mnogo zdrava biljka i koristi se u liječenju mnogih bolesti.

Evo nekih njenih upotreba:
Njega kose:

Žara je odlična za kosu, oslobađa je peruti, smanjuje njeno opadanje, potiče rast i oporavlja je. Ztao sa vremena na vrijeme kosu operite žarom.

Reguliše šećer u krvi:
Čaj od žare može pomoći da snizite šećer u krvi. U te svrhe popijte 2-3 šolje ovog čaja dnevno. Naravno, uz sve to se hranite zdravo. Žara će pomoći i kod anemija: Čaj od žare, ako se redovno pije, može pomoći i kod anemije. U te svrhe redovno pijte ovaj čaj. Naravno, opet moramo napomenuti da se hranite zdravo.

Eliminiše bubrežni kamenac i liječi od infekcija mokraćnog trakta:
Pravilnom upotrebom koprive može se pristupiti liječenju infekcije mokraćnog trakta a samim tim i uklanjanju ili topljenju bubrežnog kamenca. Rješava probleme sa cirkulacijom: Dokazano je da pijenje čaja od žare pomaže cirkulaciji. Liječi prostatu:Dobro je rješenje za probleme sa prostatom, čak 120mg ove biljke dnevno, može smanjiti uvećanje prostate.

Za sve navedeno žaru ili koprivu možete koristiti u obliku čaja od njenih suhih listova, pri standarnoj pripremi (kao i svaki čaj: jedna supena kašika smrvljenog suhog lišća koprive na jednu šolju prokuhale vode). Za više postova o zdravlju i prirodnim lijekovima ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima. Hvala!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)