SIPAJTE OVU DOMAĆU MJEŠAVINU U SUHO CVIJEĆE I GLEDAJTE ČUDO! Od ovoga biljke rastu kao lude i biće duplo otpornije

Ovi sastojci pružaju stalan izvor kalijuma, fosfora, kalcijuma i kiseonika
Đubriva često sadrže tri esencijalna biljna hranjiva – kiseonik, fosfor i kalijum – kao i niz korisnih mikronutrijenata koji mogu pomoći u fotosintezi. S druge strane, biljna hrana obično sadrži samo nekoliko njih.


Međutim, kako piše MindBodyGreen, moguće je napraviti vlastitu biljnu hranu koristeći uobičajene kuhinjske sastojke koji bi inače otišli u smeće.
Ova prirodna, domaća biljna hrana obično je sigurnija od sintetičkih đubriva kupljenih u prodavnici, koja su vrlo koncentrisana i mogu naštetiti biljkama ako se primjenjuju previše obilno.

Sastojci:
Nekoliko ljuski od jaja koje su prethodno očišćene, osušene i smrvljene na male komadiće
1-2 šolje taloga kafe
1 kora od banane
Sve sastojke pomiješajte u jednoj posudi. Za baštenske biljke iskopajte rupu nekoliko centimetara ispod zemlje kako biste stavili smjesu, a zatim ponovno prekrijte zemljom. Za sobne biljke napunite posudu zemljom, dodaje smjesu, a zatim nastavite da punite lonac zemljom i biljkama na početku vegetacije.


Ovi sastojci pružaju stalan izvor kalijuma, fosfora, kalcijuma i kiseonika. Kiseonik iz taloga pomaže u rastu listova, kalcijum i fosfor iz jaja pomažu u rastu i snazi ​korijena, a kalijum iz banane može poboljšati zdravlje biljaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)