JEDINSTVENI KOLAČ SA ORASIMA – nezaobilazna na svakom slatkom stolu

Toliko je mekan da se topi u usitma, a svojim izgledom će ulepšati svaku slavsku trpezu. Ako niste iskusna domaćica ili nemate vremena za komplikovane kolače, pripremite i ovajsa orasima koji spada u najlepše i najjednostavnije za pripremu.

Sastojci:
Za koru:

3 jajeta
10 g vanilin šećera
120 g šećera
120 ml mleka + 100 ml


120 ml ulja
200 g brašna
12 g praška za pecivo
60 g oraha
Za fil:
800 ml mleka
2 žumanceta
20 g vanilin šećera
5 kašika šećera
4 kašike kukuruznog skroba
40 g kašike putera
60 g bele čokolade

Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim sipajte mleko (120 ml) i ulje, pa sjedinite mikserom. Dodajte brašno i prašak za pecivo, promešajte, pa dodajte i orahe. Sipajte u pleh obložen pek papirom i lepo poravnajte. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Isecite po sredini i napravite 2 jednaka pravougaonika. Višak testa usitnite i ostavite sa strane za dekoraciju. Preko jednog testa stavite obruč i prelijte mlekom (50 ml).


Za fil:
U šerpu sipajte mleko, žumanca, vanilin šećer, šećer, skrob i kuvajte dok se ne zgusne, neprestano mešajući. Zatim sklonite sa šporeta, pa dodajte puter i belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Pola fila premažite preko kore, a zatim stavite drugu polovinu kore. Prelijte mlekom (50 ml) i onda premažite preostali fil, a ukrasite mlevenom korom koju ste ostavili sa strane. Ostavite da se ohladi u frižideru 3 sata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top