ŠARENA POGAČA KOJA ME SVAKI PUTA ODUŠEVI

Sastojci

Tikvica 400 gr
Mrkva 100 gr

Svježi posni sir 250 gr

Jaja 4 kom

Gris 95 grS

ol, papar po želji

ReceptAko imate mlade tikvice s mekanom kožom njih ne morate guliti. Ja ih takve nemam naviku guliti, a kasnije u jelu ti tamno zeleni tonovi bolje izgledaju. Samo se pobrinite da je dobro operete prije upotrebe.Očišćenu mrkvu i tikvicu naribajte na ribež za sir.

Sastojci
Tikvica 400 gr

Mrkva 100 gr

Svježi posni sir 250 gr

Jaja 4 kom

Gris 95 gr

Sol,

papar po želji

Recept

Ako imate mlade tikvice s mekanom kožom njih ne morate guliti. Ja ih takve nemam naviku guliti, a kasnije u jelu ti tamno zeleni tonovi bolje izgledaju. Samo se pobrinite da je dobro operete prije upotrebe.Očišćenu mrkvu i tikvicu naribajte na ribež za sir. Ja sam nedavno malo obnovio aparate u kuhinji pa sam ribanje prepustio multipraktiku koji je pola kilograma povrća naribao za ravno 10 sekundi :).Naribanu tikvicu i mrkvu prebacite u duboku posudu te dodajte 2-3 žličice soli i 1 žličicu papra. Sve malo promiješajte, a zatim preko svega stavite 4 cijela jaja, 250 grama svježeg posnog sira i 95 grama

grisa.Sjedinite sve sastojke u tekuću glatku smjesu.Protvan premažite uljem i malo pobrašnite (ne koristite papir za pečenje jer isprobano se bude zalijepio  ), a zatim istresite smjesu za pogaču u njega.Ravnomjerno je rasporedite i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 35-40 minuta.Pogaču s tikvicama i sirom možete poslužiti toplu ili hladnu, zasebno ili uz neko drugo jelo ili umak.Dobar tek!

Sjedinite sve sastojke u tekuću glatku smjesu.