BRZA VOCNA TORTA SA MALINAMA I JAGODAMA….recept koji jedva ceka da ga isprobate

POTREBNO:
Za podlogu:
200 g petit beure keksa
100 g maslaca
50 ml soka od naranče
Za crvenu voćnu kremu:
300 g jagoda
250 g malina
400 ml vode
11 žlica šećera
10 žlica grisa
Za žutu puding kremu:
2 pudinga od vanilije
800 ml mlijeka
5 žlica šećera
4 žlice milerama
50 g maslaca
I još:
200 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA:
Za podlogu samljeti kekse i pomiješati ih sa otopljenim maslacem i sokom od naranče. Miješanjem napraviti ljepljivu smjesu koju zatim treba utisnuti u kalup za torte promjera 24 cm. Natiskati dobro i zaravnati podlogu uz pomoć žlice ili dna čaše. Odložiti u hladnjak dok se priprema ostatak torte.
Za crvenu kremu najprije izblendati jagode i napraviti pire. Sipati pire od jagoda u mjernu posudu i doliti vode tako da sve skupa bude 700 ml. Prebaciti tu crvenu tekućinu u posudu za kuhanje, dodati šećer i zagrijati do vrenja. Tada usipati gris i uz miješanje kuhati 4 minute. Kada se krema zgusne, smanjiti vatru na najmanje i ubaciti cijele maline i energično sve promiješati. Maline će se pri tom raspasti.
Izvaditi podlogu iz hladnjaka i na nju izliti toplu crvenu kremu i poravnati. Ostaviti po strani na sobnoj tempteraturi dok se priprema žuta krema.
Za žutu kremu zakuhati u loncu 600 ml mlijeka. Puding za to vrijeme razmutiti u posebnoj posudici sa šećerom i ostatkom mlijeka. Ukuhati puding u kipuće mlijeko i uz miješanje skuhati. Kada se puding zgusne, dodati maslac i uz miješanje sjediniti. Na kraju umiješati mileram pa još jednom promiješati. Ovako dobivenu kremu izliti preko crvene kreme u kalupu. Poravnati i hladiti najprije na sobnoj temperaturi 30-tak minuta, a potom u hladnjaku najmanje 1,5 sat.
Potpuno ohlađenu tortu izvaditi iz hladnjaka, maknuti pažljivo obruč kalupa, od gore premazati čvrsto umiksano vrhnje za šlag, ukrasiti po želji jagodama ili malinama i poslužiti.
Dobar tek!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top