Uncategorized

KAKO PRAVILNO OPRATI PATIKE U VEŠ MAŠINI: Ovo nikako ne smijete da radite jer će se obuća deformisati i raspasti

Evo nekoliko savjeta pomoću kojih možete da operete patike u veš mašini, a da ih pritom ne oštetite.
Slijedite ove savjete i vaše stare i iznošene patike nakon pranja izgledaće kao nove! Najbolje je pripremu obaviti veče ranije i ostaviti ih da tako odstoje. Zatim obuću dobro očetkati, izvući pertle a onda ih prema našem uputstvu staviti u mašinu na pranje.
Bilo bi dobro da ne preskačete neke korake kako vas to ne bi dovelo do krivljenja gume obuće ili njenog oštećenja prilikom pranja.

Potrebno vam je:
Tečni deterdžent (po potrebi)
6 kašika sode bikarbone
Četka za obuću ili stara četkica za zube
Jastučnica ili vrećica za pranje veša
Nekoliko peškira
Kako oprati patike u veš-mašini?
Nemojte čekati poslednji trenutak, već počnite ranije s pripremom i veče prije pranja započnite dezinfekciju kako biste eliminisali neprijatne mirise.
Veče prije pranja, sipajte po tri kašike sode bikarbone u patike i ostavite da odstoji tako preko noći, pa ih ujutro dobro istresite.
Nakon toga, izvucite pertle i ubacite ih u jastučnicu ili vreću za pranje da se ne bi upetljale. Zatim stavite jastučnicu ili vrećicu u veš-mašinu.
Skinite sa patika što je više moguće prljavštine, blata i sl. četkom za obuću ili starom četkicom za zube.
Patike dobro umotajte u stare peškire, pa sve to zajedno ubacite u veš-mašinu.Zahvaljujući peškirima, patike neće udarati u bubanj tokom okretanja.
Nakon što ste obavili sve prethodne korake sipajte tečni deterdžent i uključite veš-mašinu na program za pranje vodom niže temperature. Imajte u vidu da ne bi valjalo da se peru duže od 40 minuta.
Kada mašina završi, izvadite patike i ostavite ih da se suše na vazduhu. Ni slučajno ih ne stavljajte u mašinu za sušenje jer ih topao vazduh može iskriviti i oštetiti lijepak, piše Krstarica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)