Narendajte 2 jabuke šŸŽ i napravite ovaj desert za 5 minuta! Bićete zadivljeni! Super ukusno. Laki deserti.

0

KuŔajte u ovom preslatkom lisnatom tijestu punjenom jabukama, divnoj kreaciji koja spaja kremastu kremu sa začinjenim jabukama umotanim u lisnato tijesto.
Idealan za topli desert ili svečani događaj, ovaj recept obećava da će zadovoljiti svakoga tko voli slatko.
MjeŔavina bogatog lisnatog tijesta s maslacem i slatkih jabuka prožetih cimetom daje desert koji je istovremeno sofisticiran i ugodan.

POTREBNI SASTOJCI:
1 jaje, 3 žlice Å”ećera, 2 žlice kukuruznog Å”kroba, 8 grama vanilin Å”ećera, 300 mililitara mlijeka, 1 žličica maslaca, 2 jabuke (oguljene i narezane na kriÅ”ke), 2 žlice Å”ećera (za jabuke), 1 /2 žličice cimeta, 1 žlica maslaca (za jabuke), listovi lisnatog tijesta (kupovnog ili domaćeg), 1 žumanjak razmućen s 1 žličicom mlijeka (za pranje jaja), narezani bademi i Å”ećer u prahu (za brisanje praÅ”ine).

KAKO PRIPREMITI BRZI KOLAČ SA JABUKAMA?
Za pripremu kreme, počnite tako da u loncu umutite jaje, Å”ećer, kukuruzni Å”krob i vanilin Å”ećer. Uz neprekidno mijeÅ”anje postupno dodajte mlijeko.
Kuhajte na srednjoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Nakon toga umijeŔajte maslac, zatim maknite posudu s vatre i ostavite da se ohladi u hladnjaku.
Pripremite jabuke tako da u loncu otopite maslac, zatim umijeÅ”ate narezane jabuke, Å”ećer i cimet. Kuhajte smjesu dok jabuke ne omekÅ”aju i karameliziraju se. Ostaviti sa strane da se ohladi.
Pripremite tijesto tako da lisnato tijesto razvaljate i izrežete na kvadrate.
U sredinu svakog kvadrata stavite žlicu vrhnja i nekoliko jabuka. Zatim preklopite tijesto kako biste napravili džep i zatvorite rubove.
Za pečenje tijesto namažite kistom jajeta, dodajte malo badema i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180Ā°C 20 minuta ili dok ne porumeni.
Prije posluživanja pospite Å”ećerom u prahu.
Prijedlozi za posluživanje uključuju zagrijavanje i dodavanje kuglice sladoleda od vanilije.
Za dodatni užitak, razmislite o uparivanju s prelivom karamel umaka.
Začinite uz toplu Ŕalicu čaja ili kave. Prisutan kao desert tijekom marende ili na nekom slavljeničkom okupljanju.

Odgovori

VaÅ”a adresa e-poÅ”te neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)