BEZ PEĆNICE! Desert za 5 MINUTA! Bićete zadivljeni! 😋super ukusno i nestaje u trenu!!

0

POTREBNI SASTOJCI:
2 jaja
70g šećera
45 g kukuruznog skroba
500 ml mlijeka
25 g putera
Prstohvat vanilina (ili ekstrakta vanile)
Kašika instant kafe
keksi (po vašem izboru, ali nešto poput piškota ili petit keksa koji dobro funkcionira)
Tamna čokolada (po ukusu, za ribanje ili topljenje)

Način pripreme:
Za pripremu kreme, počnite miješati jaja, šećer i kukuruzni škrob u loncu srednje veličine dok smjesa ne postane glatka. Polako umiješajte mlijeko u smjesu, pazeći da nema grudica.
Stavite lonac na srednju vatru i nastavite miješati dok se smjesa zgusne i dosegne točku laganog ključanja. Ovaj proces obično traje otprilike 3-5 minuta.
Nakon što smjesu skinete s vatre, umiješajte maslac, ekstrakt vanilije i instant kavu dok se potpuno ne izmiješa i postane baršunasta. Toplina će uzrokovati da se kava otopi i neprimjetno stopi s ostatkom smjese.
Za sastavljanje deserta odlučite hoćete li koristiti čaše ili pojedinačne tanjure. Uzmite kekse i pažljivo ih narežite na male, ali ne previše sitne komade. Rasporedite ove komade u sloj na dnu tanjura.
Započnite izlijevanjem izdašnog sloja baršunaste kreme od kave na kekse. Povećajte užitak naribanjem bogate, dekadentne tamne čokolade na vrhnje ili se odlučite za raskošnu alternativu tako da otopite čokoladu i pokapate je po površini.
Nastavite slagati sastojke dok ih sve ne potrošite, a završite obilnim slojem vrhnja i obiljem ribane ili otopljene čokolade.
Za optimalan užitak slasticu stavite u hladnjak na minimalno 1-2 sata ili dok se ne stvrdne. Idealna temperatura za posluživanje je hladna, jer se okus pojačava pravilnim hlađenjem.
Kako biste poboljšali teksturu, slobodno dodajte malo ribane čokolade ili desert pospite kakaom u prahu prije posluživanja. Prepustite se jednostavnoj i praktičnoj poslastici bez pečenja koja je idealna za ispunjavanje vaše želje za slatkim, a sve to bez potrebe za zagrijavanjem pećnice!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)