Recepti

Dubai čokolada je osvojila društvene mreže: Evo kako je možete napraviti kod kuće

Čokolada iz Dubaija dominira platformama društvenih medija: otkrijte metodu za njezinu izradu u udobnosti vlastitog doma.
Recept koji je nedavno privukao značajnu pozornost na platformama društvenih medija je onaj za čokoladu iz Dubaija, poslasticu napravljenu od rezanaca kadaifa.
Pored rezanaca koji se koriste za kadaif, primarni sastojak ove slastice je krema od pistacija, a recenzije na društvenim mrežama tvrde da zaslužuje priznanje kakvo trenutno uživa. U nastavku su navedeni koraci za njegovu pripremu:

SASTOJCI:
100 grama rezanaca za kadaif
40 grama maslaca
200 grama kreme od pistacija.
300 grama mliječne čokolade

PRIPREMA:
Započnite sitnim sjeckanjem kadaif rezanaca. U tavi rastopite maslac pa u njega umiješajte rezance i pirjajte ih dok ne dobiju zlatnu boju. Dok se rezanci ohlade, otopite 150 grama mliječne čokolade i ravnomjerno je rasporedite u silikonski kalup tako da pokrijete i dno i rubove. Nakon toga kalup stavite u hladnjak.
Kremu od pistacija umiješajte u rezance i dobro izmiješajte. Nakon toga dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite po čokoladi. Na kraju otopite preostalu čokoladu, nanesite je preko nadjeva i stavite u hladnjak da se dobro stegne.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)