RECEPT ZA HRSKAVE KIFLICE SA DŽEMOM.. Koje su gotove za 5 minuta, a TOPE U USTIMA?

0

Ovaj vikend počastite svoju obitelj slatkim tijestom u kombinaciji s marmeladom za divno iskustvo. Ako tijesto povezujete sa zamršenim receptima, uvjeravam vas da je jednostavnije od toga. Slobodno prilagodite nadjev svojim željama, primjerice upotrijebite vrhnje ili napravite mješavinu meda i orašastih plodova.

Sastojci:
250 grama brašna,
vanilin šećer,
prašak za pecivo,
7 grama šećera u prahu,
120 grama maslaca,
100 mililitara jogurta
i kokosovo brašno.
pekmez

Priprema:
Pomiješajte brašno, vanilin šećer i prašak za pecivo. Umiješajte po jednu žlicu šećera u prahu i maslac, pa rukama mijesite smjesu dok ne postane gusta. Zatim u tijesto dodajte jogurt miješajući prvo žlicom pa rukama. Oblikujte tijesto u kuglu i razvaljajte ga valjkom za tijesto, obrežući rubove za ravnomjeran završetak. Pomiješajte dvije žlice kokosovog brašna s džemom, dobro promiješajte. Raširite ga kao što je prikazano na slici ispod:
Evo odgovarajuće metode za punjenje tijesta: Započnite savijanjem tijesta prema unutra. Zatim napravite roladu koja sadrži marmeladu. Svaki kolut narežite na četiri dijela. Pecite ih na 180 stupnjeva 15 minuta. Nakon što su pečeni i ohlađeni posuti ih šećerom u prahu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)