Ne žurite s pripremom: Ovo je idealan trenutak za pravljenje kiselog kupusa, koji je bio prije dva dana.

0

Kiseli kupus Teško je zamisliti zimu bez kiselog kupusa, pogotovo ako se uzme u obzir njegova uloga u stvaranju esencijalnih jela koja krase naše stolove tijekom sezone.

Osim svog divnog okusa, kiseli kupus nudi izvanredne zdravstvene prednosti. Ova namirnica je autentičan izvor vitamina C i K koji učinkovito jačaju imunitet tijekom hladnijih mjeseci. Smatra se da dnevna konzumacija samo 100 grama kiselog kupusa upola smanjuje rizik od prehlade.

Da biste dobili najfiniji kiseli kupus, važno je ne samo odabrati kvalitetne sastojke za proces, već i obratiti pozornost na vrijeme početka kiseljenja.

Smatra se da je sredina listopada optimalno razdoblje za kiseljenje kupusa. Za proces biofermentacije u kiselom kupusu bitno je održavati stabilne temperature, idealno u rasponu od 18 do 21 stupanj, bez pretjeranih oscilacija.

Idealno mjesto za skladištenje kupusa je podrum, gdje su kolebanja temperature minimalna, za razliku od držanja na balkonu.

U ovakvim vremenskim uvjetima kupus se može ukiseliti brzo i bez napora, što eliminira potrebu za žurbom u pripremi. Tipično, proces fermentacije za kiseli kupus traje do četiri tjedna; stoga, odlučite li se u to upustiti krajem rujna, možete očekivati ​​da ćete u ukusnom kiselom kupusu uživati ​​do listopada ili početkom studenog.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)