BARENE PARADAJZ-PAPRIKE ZA ZIMNICU…Jednostavan recept koji se može primeniti i na kornišone, kao i na zeleni paradajz.

0

Jednostavan recept koji se može primeniti i na kornišone, kao i na zeleni paradajz.

POTREBNI SASTOJCI:
Za pripremu ovog recepta potrebni su vam sljedeći sastojci: 6-8 kg paprike rajčice, otopina za umakanje od 4 litre vode i 1 litre alkoholnog octa s 4% octene kiseline, 1/2 litre ulja, 250 g soli, 250 g šećera, 1 vrećica papra u zrnu, a po želji nasjeckani češnjak i peršinov list.

KAKO PRIPREMITI BARENE PARADAJZ PAPRIKE?
Počnite s uklanjanjem peteljki s paprika pomoću noža. Nakon toga ih temeljito operite i uvjerite se da su dobro ocijeđene. Zatim uzmite čačkalicu i probodite paprike na nekoliko mjesta. U posudi za kuhanje pomiješajte vodu, ocat, ulje, šećer, sol i papar.
Stavite posudu na štednjak i ostavite da smjesa prokuha. Kad prokuha dodajte toliko paprike da prekrije površinu jela. Paprike kuhajte dok voda ne pusti 2-3 mjehurića. Šupljikavom žlicom premjestite paprike u drugu posudu.
Sljedeću količinu paprika odmah dodajte u kipuću vodu i kuhajte dok malo ne porumene. Prvu seriju paprika koje ste odvojili složite u staklenke, lagano ih pritiskajući da prianjaju jedna uz drugu. Svaki red pospite nasjeckanim češnjakom i peršinom.
Nakon što su 2-3 staklenke napunjene, plastičnom rešetkom pritisnite paprike i napunite staklenke vrućim presoljem. Staklenke odmah zatvorite metalnim čepom. (Vrućom tekućinom od prokuhane paprike ključno je preliti paprike u teglama i odmah ih zatvoriti). Isti postupak ponovite s preostalim paprikama.
Da biste postigli pasterizaciju, staklenke jednostavno pokrijte stolnjakom i ostavite da se ohlade. Ako sumnjate u djelotvornost poklopca za staklenke, staklenke stavite u lim za pečenje u pećnicu, zagrijte je na 100 stupnjeva i ostavite da odstoje sat vremena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)