Dodajte karanfilić u bebi ulje… ZA 1 MINUT BIĆETE ŠOKIRANI REZULTATOM.

0

Za one koji traže prirodno rješenje za njegu kože ili osvježavajući miris za svoj prostor, ovaj nekomplicirani recept koji koristi klinčiće u ulju za bebe može dati neočekivano impresivne rezultate. Ispod je vodič korak po korak kako ga pripremiti…

Trebat će vam :
100 ml alkohola,
točnije 70% otopine koja se može kupiti u apoteci,
uz 20 klinčića i
4 žličice baby ulja.

priprema:
Za početak pomiješajte alkohol i klinčiće u kompaktnoj staklenoj posudi ili boci. Pustite smjesu da se macerira najmanje 24 sata, čime se eterična ulja iz klinčića mogu ekstrahirati i stopiti s alkoholom. To će proizvesti moćnu podlogu za naknadno miješanje. Nakon što su klinčići ostavljeni u alkoholu, potrebno je odvojiti čvrste čestice od tekućine.
Uzmite svježu posudu i pomiješajte dječje ulje koje ima alkoholnu bazu s klinčićima. Ovaj dodatak dječjeg ulja ima dvostruku svrhu razrjeđivanja potencije alkohola i ubrizgavanja mješavine umirujućih svojstava koja su posebno korisna za kožu.
Mješavina se može koristiti kao sprej za osvježavanje okoliša, ispuštajući ugodnu aromu, a istovremeno služi i kao sredstvo za odvraćanje insekata. Osim toga, može se koristiti za masažu problematičnih područja kože. Klinčići posjeduju blagotvorna svojstva kao što su antibakterijska i protuupalna svojstva, što ih čini odličnim lijekom za ublažavanje manjih iritacija kože.
Kako bi se održala terapeutska svojstva mješavine, preporuča se čuvanje na hladnom i tamnom mjestu unutar staklene boce. Ako imate osjetljivu kožu, ključno je provesti test flasterom na malom području prije nanošenja bilo kojeg proizvoda kako biste bili sigurni da nema nuspojava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)