Recepti

CHEESECAKE SA VIŠNJAMA…Meni najdraža varijanta…

POTREBNI SASTOJCI:
Podloga:

Za ovaj recept trebat će vam 200 grama Petit Beurre keksa, 125 grama maslaca, 2 velike žlice meda i poravnata žličica cimeta.

Krema:
Za pripremu ovog recepta potrebno vam je 500 g ABC sira, 300 ml slatkog vrhnja, 100 g šećera u prahu, 1 vanilin burbon šećer, kora limuna, sok od pola limuna, pola vrećice želatine u prahu. Dodatno, za dressing od višanja potrebno vam je 450 g višanja, 2 dcl vode ili soka od višanja, 4 velike žlice šećera, 2 vanilin šećera i pola vrećice želatine u prahu ili škrobnog brašna.

KAKO SE PRIPREMA ČIZKEJK SA VIŠNJAMA?
Kuhačom ili ručno usitnite kekse dok ne postanu fini prah. Pomiješajte zdrobljene kekse s cimetom, medom i otopljenim maslacem, pazeći da se svi sastojci dobro izmiješaju. Smjesu čvrsto utisnite u kalup s odvojivim obručem, najbolje okruglim.
U posebnoj zdjeli snažno umutite vrhnje dok ne postane glatko. Pomiješajte krem ​​sir, limunovu koricu, limunov sok, šećer i burbon šećer u drugoj posudi. Da bi se želatina proširila, prelijte je s 4 žlice vode.
Zatim na laganoj vatri zagrijte 1 dcl mlijeka i u njemu otopite želatinu (pazite da ne zakipi). Nakon što se želatina otopi, umiješajte je u smjesu sa sirom, a zatim lagano ručno umiješajte tučeno vrhnje. Smjesu prebacite na podlogu od keksa i stavite u hladnjak da se stegne.
Nakon što je kolač ostavljen da se ohladi, uzmite višnje i stavite ih u lonac. Višnje prelijte vodom i šećerom, pa smjesu prokuhajte. U međuvremenu pripremite želatinu na isti način kao što je opisano u prethodnom koraku. Čim voćna smjesa zavrije, maknite lonac s izvora topline i pažljivo dodajte želatinu, neprestano miješajući dok se potpuno ne otopi.
Ostavite posudu na hladnom mjestu otprilike trideset minuta dok se ne pojavi vidljivo zgušnjavanje, ne zaboravite povremeno promiješati.
Nakon što voćni preljev postane gušći, pažljivo ga nakapajte na tortu, zatim ostavite da se hladi preko noći kako biste osigurali odgovarajuću stisnutost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)