KOMARCI BJEŽE KAO LUDI: Najbolje prirodno sredstvo protiv komaraca napravim ga za 2 min! (VIDEO)

0

Evo pregleda devet prirodnih sredstava koja možete koristiti za zaštitu od komaraca:

Citronela: Eterično ulje citronele je vrlo učinkovito protiv komaraca. Može se koristiti utrljavanjem na kožu pomiješano s baznim uljem ili u difuzerima. Također, postoje gotovi mirisni štapići s citronelom za korištenje na otvorenom prostoru.

Ulje čajevca: Ovo ulje ne samo da odbija komarce, već i poboljšava zdravlje kože. Može se koristiti razrijeđeno u vodi u raspršivaču za nanošenje na kožu.

Hladno prešano ulje neema: Pokazalo se da je ulje neema iznimno učinkovito protiv komaraca. Može se koristiti direktno na koži pomiješano s baznim uljem ili u aroma lampi.

Organsko sojino ulje: Studije su pokazale da repelenti na bazi sojinog ulja mogu biti jednako učinkoviti kao i oni s DEET-om. Osim što odbija komarce, sojino ulje hidratizira kožu.

Jabučni ocat: Mazanje jabučnim octom ne samo da odbija komarce, već i hladi tijelo tijekom vrućina. Može se pomiješati sjeckanim peršinom za nanošenje na kožu.

Lavanda: Eterična ulja lavande su odlični repelenti za komarce. Mogu se razrijediti u baznim uljima i nanijeti na kožu ili koristiti u aroma lampama.

Češnjak: Miris češnjaka odbija komarce. Može se trljati direktno na kožu ili ostaviti režnjeve češnjaka na mjestima gdje komarci ulaze u kuću.

Repelent od bosiljka i votke: Vrućom vodom prelijte svježi bosiljak, ostavite da odstoji, procijedite i pomiješajte s votkom. Ova mješavina se može koristiti kao sprej za kožu.

Zamka za komarce: Napravite jednostavnu zamku s vodom, smeđim šećerom, kvascem i plastičnom bocom. Komarci će biti privučeni mirisom i upasti unutra, gdje neće moći izaći.

Sva ova sredstva su prirodna, sigurna za zdravlje i mogu biti vrlo djelotvorna u odbijanju komaraca, čime se izbjegava potreba za korištenjem toksičnih kemikalija koje mogu biti štetne po zdravlje.

VIDEO TUTORIJAL:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)