Porodica i zdravlje

Čišćenje debelog crijeva SLAN0M V0D0M: Izbacite sve 0TR0VE nakon zatvora i to u R0KU 0D 3O minuta!

Zatvor je čest problem za brojne pojedince, a hrana bogata vlaknima često ne pruža potrebno olakšanje. Najučinkovitiji lijek je korištenje fiziološke otopine. Slana voda pomaže u čišćenju crijeva, što može pomoći u uspostavljanju normalne probavne funkcije. Nadalje, sol je neophodna za pokretanje nekoliko biokemijskih procesa u tijelu.

Ne samo da fiziološki rast pomaže u čišćenju crijeva, već ima i ulogu u ublažavanju kroničnog umora. Kada pripremate fiziološku otopinu za čišćenje debelog crijeva, odaberite ili morsku sol ili himalajsku sol, izbjegavajte jodirane opcije. Započnite kuhanjem vode i ostavite je da se ohladi dok ne postigne sobnu temperaturu, iako je dopuštena malo povišena temperatura.

Započnite dodavanjem 2 žlice soli u vodu. Limunov sok će također biti neophodan za suzbijanje ili ublažavanje slanosti. Ulijte vodu u staklenu posudu, zatim dodajte sol i limunov sok prije nego što je zatvorite.

Protresite posudu dok se sol potpuno ne otopi. Za optimalne rezultate, preporučljivo je upotrijebiti otopinu unutar 5 minuta, idealno odmah.

Nakon toga lezite na jednu stranu i izmasirajte trbuh, zatim prijeđite na drugu stranu i ponovite masažu. Vaša crijeva će se pročistiti za otprilike trideset minuta. Ovaj postupak čišćenja može se završiti u roku od nekoliko sati, zbog čega je korisno ostati kod kuće tijekom tog razdoblja.

Kako biste postigli najbolje rezultate, preporučljivo je ovo čišćenje izvesti na prazan želudac ili nekoliko sati nakon jela. Međutim, napomena opreza: nastavite samo ako imate jak zatvor i ako ste se posavjetovali sa svojim liječnikom.

Kako biste poboljšali probavu, razmislite o uklanjanju bijelog brašna i slatkih namirnica iz obroka. Također se preporučuje uključivanje značajne količine juhe koja sadrži i kuhano i svježe povrće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)