Ova pita sa sirom je tako ukusna da mogu da je pravim svaki dan! Brz i jednostavan recept..

0

POTREBNI SASTOJCI:
– 500 grama svježeg sira
– 3 jaja
– 2 kasike crème fraîche
– Sol po ukusu
– 400 grama listova filo tijesta
– 100 grama otopljenog maslaca
– Još jedno jaje za premazivanje

POSTUPAK PRIPREME:
Prvo u nekoj vecoj posudi pomiješajte svježi sir, jaja i crème fraîche. Ove sastojke dobro promiješajte dok se ne sjedine, a zatim dodajte sol prema vlastitom ukusu.
Kada napravite nadjev onda pravite filo tijesto. Rernu treba prethodno zagrijati na 180 stupnjeva. Uzmite listove filo tijesta i pažljivo ih rasporedite. Svaki list premažite otopljenim maslacem koristeći kuhinjski kist. Ova tehnika će osigurati da tijesto bude hrskavo i zlatno prilikom pečenja. Kada ste premazali listove, postavite ih u kalup za pitu, pazeći da prekriju dno i stranice posude.
Kada napravite tijesto onda prelijte pripremljenu smjesu od svježeg sira u kalup. Ravnomjerno rasporedite nadjev kako biste osigurali da se svi dijelovi pite ravnomjerno ispeku. Nakon što ste stavili nadjev, umiješajte još jedno jaje i premažite njime površinu pite. Ovaj korak će doprinijeti lijepoj zlatnoj boji prilikom pečenja.
Sada je pita spremna za pečenje. Stavite je u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite otprilike 40 minuta. Pratite proces pečenja dok vrh ne postane zlatan, a nadjev se stvrdne. Kada je pita gotova, izvadite je iz pećnice i ostavite da se malo ohladi prije rezanja.
Za posluživanje, pita se može uživati topla ili na sobnoj temperaturi, zavisno o vašim preferencijama. Ovaj specijalitet možete poslužiti uz hrskavu zelenkastu salatu, što će dodatno obogatiti obrok. Osim toga, za sofisticiraniji doživljaj, preporučuje se poslužiti uz čašu ohlađenog bijelog vina.
Za dodatnu kremastu notu, možete dodati malo crème fraîche na vrh pite prilikom posluživanja. Ovaj jednostavan dodatak pruža još više bogatstva i osvježavajućeg okusa, čineći svaki zalogaj nezaboravnim.
Pita od svježeg sira i krem sira nudi jedinstvenu kombinaciju okusa i tekstura koja će očarati vaše nepce. Ova kulinarska kreacija savršena je za razne prigode, bilo da se radi o obiteljskom ručku, svečanom okupljanju ili jednostavno uživanju u ukusnom obroku.
Ova pita je vrlo jednostavna a ujedno i ukusna. S kombinacijom svježih sastojaka i lako dostupnog recepta, svaki kuhar može postići savršeni rezultat. Isprobajte ovaj recept i uživajte u svježim i slanim okusima koje nudi!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)