Moja baka mi je rekla zašto svaka žena treba kod kuće da ima MAST od koprive: Čudo za proširene vene, otekline i protiv reume!

0

Moja baka je bila iskusan travar i oduvijek je koristila koprivu – od korijena do cvijeća i znala je kako najbolje iskoristiti ovu biljku u različite svrhe. Kopriva se ne koristi samo za pripremu prirodnih gnojiva i zaštitu biljaka od štetočina, već je i pravi eliksir zdravlja. Moja baka mi je otkrila mnoge tajne upotrebe koprive, a jedna od najvažnijih je domaća mast od koprive.
Ova mast je pomogla mnogim ljudima s problemima poput proširenih vena, otoka i reumatskih bolova. Iako su mnogi ljudi već svjesni prednosti čaja od koprive, ono što kopriva može učiniti za kožu jednako je fascinantno. Ova mast je posebno korisna za žene s proširenim venama jer ima protuupalna svojstva i umiruje kožu.

Ljekovita svojstva koprive za kožu:
Pomaže u liječenju akni i osipa.
Ima protuupalno djelovanje kod reumatizma.
Odličan je za masnu kožu – dodajte koprivu u kupku da uravnotežite ulje.
Uklanja perut i pomaže kod opadanja kose, a blagotvorno djeluje na vlasište i kosu.
Smiruje ekcem i atopijski dermatitis.
Liječi manje posjekotine, modrice i ogrebotine.
Kupke od koprive su odličan način za prevenciju i liječenje proširenih vena.
Ublažava bolove u zglobovima i mišićima, posebno nakon fizičkog napora.
Mast od koprive za proširene vene i oticanje nogu
Ova mast je pravi spas za one koji pate od proširenih vena ili žele zaustaviti njihovo napredovanje. Njegova protuupalna svojstva pomažu u smanjenju otoka i težine u nogama, a mogu ublažiti i reumatske bolove. Preporučuje se osobama koje dugo stoje ili sjede na poslu, jer mast može poboljšati cirkulaciju krvi i umiriti bolne noge.

Recept za mast od koprive:
sirovina:

5 kašika nasjeckanih svježih ili osušenih listova koprive
100 g nesoljene svinjske masti
program:
Otopiti neslanu svinjsku mast na pari. Dodajte nasjeckane listove koprive i lagano kuhajte dok smjesa ne postane pasta, slična kremi. Mast nanosite na zahvaćeno područje nekoliko puta dnevno. Prije nanošenja masti, dobro je to područje istrljati toplim čajem od kamilice kako biste omekšali i pripremili kožu.
Alternativni recepti za kokosovo ulje:

Ako više volite biljna ulja, možete napraviti mast sa kokosovim uljem.
sirovina:

250 g kokosovog ulja
3 šake svježih listova koprive
program:
Kokosovo ulje otopite u vodenom kupatilu i dodajte oprane i nasjeckane listove koprive.
Pustite da se smjesa lagano krčka najmanje 3 sata. Nakon kuvanja ostavite koprivu u ulju preko noći. Sutradan ponovo zagrijati smjesu, procijediti kroz krpu i sipati u čiste tegle. Za dodatni efekat zagrijavanja, možete dodati malo kajenske paprike kako biste povećali cirkulaciju i zagrijali bolne mišiće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)