KANTARI0N0V0 ULJE uvijek imajte u kući, jer jedna bočica LIJEČI 1O B0LESTI

0

Prirodni lijek koji bi svaka porodica trebala imati u kuci je Kantarionovo ulje. U narodnoj medicini vrlo dobro je poznata njegova ljekovitost a vrlo ga je jednostavno napraviti.
Ono se dobije od žutog cveta kantariona, biljke koja raste na ivicama šuma, livadama i uz živice. Cvetanje se dešava tokom celog leta, a najvise ga ima u mjesecu julu, kada je najlakše nabrati ovu biljku. Kantarion je od davnina korišćen zbog svog širokog spektra lekovitosti, koja uključuje antibakterijska, antivirusna i antimikotična svojstva. Bogato je supstancom kao što su hipericin , tanini i flavonoidi, koje deluju protivupalno i pomažu u obnovi kože.
Ono je posebno dobr za njegovanje kože, posebno u slučajevima opekotina od sunca. Ipak, treba napomenuti da je ovo ulje fototoksično, što znači da nije preporučljivo koristiti ga pre sunčanja. Najbolje je naneti ga u večernjim satima, kada sunce više ne sija. Može se koristiti za lečenje svih vrsta rana, kao i za mnoge druge zdravstvene probleme.

Ovo su samo neke od stvari za koje je ono dobro:

  1. Upala jajnika
  2. Vaginalne infekcije
  3. Gljivične i virusne infekcije, uključujući HPV i herpes
  4. Hemoroidi i proširene vene
  5. Čirevi i ožiljci
  6. Strije i akne
  7. Reuma i giht
  8. Upale mišića i nerava
  9. Prevencija dekubitusa kod pacijenata koji dugo leže
  10. Menstrualni grčevi i bolovi u mišićima

Za najbolje rezultate, preporučuje se kombinacija kantarionovog ulja sa čajem od iste biljke, što može dodatno pojačati efekte.
Da biste napravili kantarionovo ulje, potrebno je nekoliko jednostavnih koraka. Prvo, uzmite litar hladno presovnog ulja, kao što je maslinovo ulje, i sipajte ga u prozirnu staklenu bocu. Zatim dodajte 100 grama sušenog kantariona. Boca se pokriva gazom i učvršćuje gumicom, a zatim se stavlja na sunčano mesto. Ova procedura traje oko 40 dana, tokom kojih cvetovi oslobađaju svoje lekovite supstance u ulje. Nakon isteka ovog perioda, dobijena tamnocrvena tečnost se pažljivo procedi kroz gazu, pritiskajući cvetove kako biste izvukli što više ulja. Na kraju, čuvajte ulje u tamnoj staklenoj boci na sobnoj temperaturi kako biste očuvali njegova svojstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)