Recept za 5 minuta! Tope se u ustima ukusne, jednostavne štrudlice koje ćete praviti svaki dan!

0

Ove ŠTRUDLICE sadrže prekrasnu kombinaciju voćnog džema od marelica i tropskog okusa kokosa, a sve umotano u nježnu koricu od maslaca. Savršene za one koji uživaju u slatkišima, jednostavne su za napraviti i sigurno će oduševiti i prijatelje i obitelj.

POTREBNE OSNOVNE KOMPONENTE:
Jaje: 1 jedinica Sol: prstohvat Vanilin šećer: 8 grama
Šećer: 60 grama
Ulje: 50 mililitara
Kukuruzni škrob: 2 žlice
Jogurt: 2 žlice
Prašak za pecivo: 1/2 žličice
Brašno: 250 grama
Konzerva marelica: 160 grama Ribani kokos: 2 žlice šećera u prahu (za ukras)

KAKAV JE NAČIN PRAVLJENJA ŠTRDULA PUNJENIH DŽEMOM OD MARELICA I KOKOSA?
Zagrijte pećnicu na 180°C (356°F) i pripremite tijesto:
U prostranoj zdjeli pomiješajte jaje s prstohvatom soli, vanilin šećerom i granuliranim šećerom, pažljivo miješajte dok se ne sjedini. Umiješajte ulje, kukuruzni škrob i jogurt i nastavite miješati dok smjesa ne postane glatka. Zatim dodajte prašak za pecivo i brašno i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto Tijesto oblikujte tako da ga ravnomjerno utiskujete u posudu za pečenje veličine oko 20×20 cm koju treba namastiti ili obložiti papirom za pečenje.
Dodajte nadjev: Ravnomjerno rasporedite džem od marelica po tijestu, a zatim sloj kokosovih listića stavite na džem.
ispeći:
Posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C (356°F) i pecite oko 20 minuta, odnosno dok rubovi ne porumene. Pustite da se ohladi prije nego počnete ukrašavati. Ostavite pločice da se potpuno ohlade u posudi za pečenje. Nakon što se ohlade, pospite ih šećerom u prahu prije nego što ih narežete na kvadrate.

Prijedlozi za posluživanje:
Uživajte u ovim pločicama uz šalicu čaja ili kave za ugodan popodnevni snack. Osim toga, služe kao izvrsna nadopuna desertnom pladnju tijekom društvenih okupljanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)