RERNU više ne ribam, nema razloga za to: OVO pošpricam uveče, a ujutro samo obrišem krpom – pećnica je kao nova!

0

Kako bi ste održali svoju rernu čistom morate joj posevtiti vremena i truda kako bi izgledala upravo tako. U svom domu sam poečla izbjegavati kupovinu komercijalnih sredstava za čišćenje upravo zbog zdravlja ali i cijene u marketima a sada vidim da ima i do efikasnosti samih proizvoda. Osim što savršeno čisti pećnicu, ovaj domaći preparat odlično funkcioniše i na staklokeramičkim površinama, što ga čini višefunkcionalnim.

Za pripremu spreja potrebno je: 60 mililitara sredstva za pranje posuđa, 120 mililitara soka od limuna, 235 mililitara bijelog octa i 300 mililitara destilirane ili prokuhane vode.
Priprema
Uzmite sve sastojke i dobro ih pomiješajte u bočici s raspršivačem. Kada završite, prskajte površinu pećnice dok je još topla i ostavite da odstoji preko noći. Ovaj način čišćenja omogućava da se sve tvrdokorne mrlje i masnoće rastope, a ujutro je dovoljno obrisati pećnicu vlažnim krpama. Ovaj postupak ne zahteva korišćenje spužvica, što dodatno olakšava čišćenje.
Takođe, može se koristiti i za održavanje štednjaka i staklokeramičke ploče za kuhanje. Ova metoda čišćenja je jednostavna i efikasna, a zahteva samo uobičajene kućne predmete. Na primer, možete koristiti standardne tablete za pranje posuđa i toplu vodu.

Druga opcija
Da biste temeljito očistili štednjak, prvo uklonite rešetku i plamenike. Zatim, prelijte tabletu vrućom vodom i pomoću kašike joj pomozite da se otopi. Nanesite ovu
Na ovaj način, možete lako održavati čistoću i svežinu vaše kuhinje, bez potrebe za skupe hemikalije. Ova domaća rešenja su ne samo ekološki prihvatljiva, već i izuzetno efikasna!
Čistite pećnicu i štednjak redovno, kako bi se sprečilo nakupljanje tvrdokornih mrlja. Čim primetite prvu fleku, odmah je obrišite. Ovo će vam uštedeti vreme i trud kada dođe vreme za temeljito čišćenje.
Razmislite o korišćenju zaštitnih prostirki ili aluminijumske folije na donjoj polici pećnice. Ovo će pomoći u sakupljanju prosutih mrvica i masti, olakšavajući čišćenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)