KAKO SE PRAVI CEPKANA PAPRIKA…OBAVENI DIO ZIMNICE…SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA

0

Cepkana paprika: kulinarska senzacija za zimske mjesece koju ćete htjeti ponoviti svake godine! Ove godine isprobajte nešto jedinstveno tijekom zimske sezone – sigurno će vas razveseliti.
Vrijeme spremanja zimnice je uistinu počelo, a uz uobičajeni ajvar, kisele krastavce i pečenu papriku predlažemo da kušate pravi kulinarski užitak – sjeckanu papriku!

POTREBNI SU SLEDEĆI SASTOJCI:
Potrebni sastojci: 5 kg crvenih paprika, 100 ml ulja, 1/4 kašičice esencije i soli po ukusu.
izborno:
1-2 češnja češnjaka i malo nasjeckanog peršina.

KAKO SE PRIPREMA CEPKANA PAPRIKA?
Ako još niste krenuli s pripremanjem zimnice, po meni je sad pravi trenutak za papriku. Esencija bi se trebala sastojati od 80% octene kiseline. Također možete odlučiti uključiti češnjak i peršin ako želite. Započnite pranjem i pečenjem paprike.
Ja sam svoje ispekla u pećnici, zatim ih stavila u cjedilo i pustila da se ocijede preko noći. Sutradan ogulite i nasjeckajte paprike prstima. U tavu uliti pola ulja, dodati paprike i pržiti uz stalno miješanje.
Zatim umiješajte preostalo ulje; što se paprike više ocijede manje će se pržiti. Na sredini kuhanja začinite solju po ukusu, a kad budete bližili kraju dodajte esenciju i pržite dok sva tekućina ne ispari.
Staklenke dobro oprati, staviti u pećnicu da se zagriju, zatim ih napuniti paprikama, zatvoriti staklenke i okrenuti ih da se ohlade.

Savjet
Esenciju također možete zamijeniti octom, ali budite oprezni kada je dodajete; ne smije biti pretjerano kisela. 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)