SARAJEVSKA ŠAMPITA: ‘Čarobna’ formula ‘svega po 11’ !

0

Ovo otkriće, poznato kao “čarobna” formula, nepogrešiva ​​je metoda koja osigurava uspjeh.
Prikladno nazvana “Sve do 11”, ova formula ima moć promijeniti nečije bogatstvo.

Za izradu kora trebat će vam 11 žumanjaka, 11 žlica šećera, 11 žlica ulja, 11 žlica mlijeka, 11 žlica brašna, malo praška za pecivo i malo limunove korice.
Da bismo zadovoljili želju za slatkim, potrebna nam je velika količina šećera, točnije 2 puta 11, što je jednako 22 žlice.
Pomiješajte 11 žlica vode s jednom kriškom limuna.
Za zabavu možete upotrijebiti 11 bjelanjaka i 11 žlica šećera.

priprema:
Za početak prikupite potrebne sastojke za agdu i stavite ih na laganu vatru da se kuhaju. Nakon toga odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte ulje, mlijeko i kombinaciju brašna, praška za pecivo i limunove korice.
Namastite tepsiju i ulijte smjesu u nju, pa pecite oko 10 minuta na temperaturi od 200° (po potrebi prilagodite pećnici). U agdu umiješati limun. Sada pripremimo shaum slijedeći ove korake: počnite tući bjelanjke na najnižoj brzini miksera 2 minute, zatim povećajte brzinu i postupno dodajte šećer žlicu po žlicu dok nastavljate tući. Na kraju prebacite na postavku maksimalne brzine.
Agdu sjediniti sa umućenim bjelanjcima i dobro sjediniti mikserom. Bitno je snažno tući bjelanjke, neprestano ih mutiti tijekom cijelog procesa pečenja kore, a posebno im pripaziti prilikom stavljanja agde.
Nakon što se kora ispeče, ravnomjerno rasporedite umak po vrhu i vratite u pećnicu na otprilike 4-5 minuta kako bi se stvorila hrskava korica. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi prije nego što ga prebacite u hladnjak.

Napomena:
Da biste napravili impresivno veliku tortu, upotrijebite predviđenu količinu sastojaka (pazite da lim za pečenje kora bude dimenzija približno 40×30 cm!). Ako želite manji kolač, jednostavno smanjite mjere sastojaka, što je jednostavan zadatak s obzirom na to da se sve komponente mogu prilagoditi u skladu s tim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)