PITA SA SIROM NA DRUGAČIJI NAČIN…KADA PROBATE OVAJ RECEPT UVIJEK ĆETE JE OVAKO SPREMATI

0

Okus ove pite vratio mi je sjećanja na bakinu domaću pitu od kvasca. Kore su izdašno prekrivene mješavinom kvasca, jaja, mlijeka, ulja i brašna, te napunjene predivnom mješavinom sira i jaja.
Iako se radi od kupovnih kora, izgleda kao s ljubavlju izrađena domaća kreacija. Bili smo istinski oduševljeni njezinim kulinarskim umijećem.

POTREBNI SASTOJCI:
Recept predviđa 500 grama kora za pitu, 300 grama sira i 2 jaja.
ulje
sol

Premazivanje:
U malom pakiranju kvasca
sol
3 jaja, 4 šalice mlijeka, 2 šalice ulja i 22 žlice mekog brašna.

KAKO PRIPREMITI NAJUKUSNIJU PITU SA SIROM?
Kako biste napravili premaz za kore, pomiješajte mlaku vodu, šećer i sol s nasjeckanim kvascem (ako koristite suhi kvasac). Kad je kvasac nadošao, umiješajte ga u smjesu od jaja, brašna, mlijeka i ulja.
Sve sastojke dobro izmiksajte blenderom ili eventualno mikserom. Dobiveno tijesto mora imati konzistenciju sličnu tijestu za palačinke.
Za nadjev od sira pomiješajte pasirani sir i razmućena jaja, posolite po želji. Nanesite premaz četkom, pazeći da je kora na mjestu. Na to slagati drugu koru i nju također premazati, a zatim staviti treću koru koju također treba premazati.
Na kraju treću koru premazati nadjevom od sira.
Da nadjev ne bi pobjegao, rubove kore lagano oblikujte prije nego što sve zajedno zarolate. Sastavljenu roladu prebacite u podmazan pleh i pecite na 220° oko 35-40 minuta, odnosno dok pita ne dobije divnu zlatnosmeđu boju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)