Svi mi trče kad ovako kuvam….PILEĆI HAMBURGERI…

0

Ako želite recept koji će oduševiti sve za stolom, vaša potraga ovdje završava! Ovi pileći hamburgeri s mozzarellom koji vode u usta zasigurno će zadovoljiti publiku. Hrskave vanjštine i sočne unutrašnjosti, začinjene su taman zelenim lukom, peršinom i mješavinom začina.
Moj suprug traži ove pileće hamburgere svaki dan i brzo su postali stalni favoriti u našem domu. Uz vrijeme pripreme od manje od 30 minuta, idealni su za užurbane radne noći ili kao ugodan vikend užitak!

POTREBNI SASTOJCI:
30 grama (1/4 šalice) sitno nasjeckanog mladog luka, 500 grama (1 lb) pilećih prsa, narezanih na kockice ili mljevenih, 2 žlice kiselog vrhnja, 2 velika jaja i 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina.
80 grama (3/4 šalice) naribanog sira mozzarella, 2 žlice višenamjenskog brašna te sol i papar po ukusu.
Pola žličice češnjaka u prahu, pola žličice paprike i ulje za prženje.

KAKO PRIPREMITI PILEĆE HAMBURGERA?
Sakupite sastojke: 30 grama mladog luka i 2 žlice svježeg peršina sitno nasjeckajte. Stavite ih na stranu.
500 grama pilećih prsa narežite na kockice ili sitno nasjeckajte na komadiće. Dodajte ga u veliku zdjelu za miješanje.
U zdjelu u kojoj se nalazi piletina umiješajte 2 velika jaja i 2 žlice kiselog vrhnja. Dobro promiješajte kako biste bili sigurni da je sve dobro izmiješano.
Umiješajte nasjeckani mladi luk, peršin i 80 grama naribanog sira mozzarella. Sve sastojke dobro sjediniti.
Umiješajte suhe sastojke i začine tako da posipate 2 žlice brašna zajedno sa soli i paprom po svom ukusu. Zatim dodajte 1/2 žličice suhog češnjaka u prahu i papriku.
Sve sastojke dobro izmiješajte dok se ne ujednače. Dobivena smjesa bi trebala biti pomalo ljepljiva, ali zadržati svoj oblik.
Smjesu oblikujte u pljeskavice tako da rukama ili žlicom grabite dijelove, oblikujući ih u krugove široke otprilike 2-3 inča. Skuhajte hamburgere prženjem:
U velikoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Kad se zagriju, stavite pljeskavice u tavu.
Pecite pljeskavice 2-3 minute sa svake strane, ili dok ne dobiju zlatnosmeđu boju i budu potpuno kuhane. Izbjegavajte prenatrpanost posude; ako je potrebno, pripremite ih u serijama.

Poslužite i uživajte:
Izvadite pljeskavice iz tave i stavite ih na papirnate ručnike da upiju višak ulja. Poslužite ih tople, po želji ukrašene peršinom ili zelenim lukom. Kušajte ih kao glavno jelo uz salatu, rižu ili povrće!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)