NAJBOLJI NAČIN PRIPREME PARADAJZ-PAPRIKE ZA ZIMNICU IKAD!OVAKO IH PRIPREMAM NIZ GODINA I ZNAM DA ĆE SE I VAMA SVIDETI!

0

Paradajz paprika u teglici najukusnija je zimnica, a stariji mještani pripremaju je na tradicionalan način.

POTREBNI SU SLEDEĆI SASTOJCI:
Potrebne namirnice: 6-8 kg paradajza i paprike. Za namakanje: 4 litre vode i 1 litra octa s 4% octene kiseline.
Trebat će vam 250 grama šećera, 250 grama soli, 5 decilitara ulja i jedna vrećica papra u zrnu. Dodatno dodajte nasjeckani češnjak i svježi peršin po želji.

KAKO SE PRIPREMAJU PARADAJZ PAPRIKE?
Paprikama nožem odstranite peteljke, dobro ih operite, ocijedite i čačkalicom izbušite nekoliko rupica.
Započnite stavljanjem vode u posudu. Zatim dodajte ocat, ulje, šećer, sol i papar i stavite na vatru da kuha. Nakon što smjesa zavrije, dodajte dovoljno paprike da pokrije površinu jela, dopuštajući da se paprike kuhaju dok voda ne pusti 2-3 ključa. Šupljikavom žlicom vadite paprike i prebacite ih u drugu posudu. Sljedeći set paprika odmah dodajte u kipuću vodu, i dok malo porumene, rasporedite prvu seriju paprika koje ste izvadili u staklenke, lagano ih pritiskajući da dobro prianjaju. Na kraju svaki sloj pospite nasjeckanim češnjakom i peršinom.
Za početak napunimo 2-3 staklenke, a zatim plastičnom rešetkom pritisnemo paprike prije dodavanja vruće soli u staklenke, odmah ih zatvorimo metalnim čepom. Bitno je da paprike prelijemo vrućom tekućinom u kojoj su se kuhale i odmah zatvorimo staklenke. Ponovite ovaj postupak za sve paprike. Na kraju staklenke pokriti stolnjakom i ostaviti da se ohlade.
Ako niste sigurni jesu li poklopci dobro zatvorili staklenke, stavite staklenke u lim za pečenje i zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva. Ostavite staklenke u pećnici jedan sat, zatim isključite pećnicu i pustite da se staklenke iznutra ohlade. Ovaj proces je poznat kao pasterizacija. 😉

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)