Sočne palačinke od jabuka za 5 minuta! Najbrži i najlakši recept za doručak!

0

Započnite dan s ovim hranjivim palačinkama od jabuka koje pršte prirodnom slatkoćom. Prepuni hranjivih tvari i napravljeni od mljevene zobi, jogurta od vanilije bez šećera i svježih jabuka, nude fantastičnu opciju za doručak.
Osvježavajući okus limunove korice ovim palačinkama daje neodoljiv štih. Bilo da trebate brz i hranjiv obrok ili želite zadovoljiti nepce svoje obitelji, ove će palačinke zajamčeno postati omiljene.

POTREBNI SASTOJCI:
Za ovaj recept trebat će vam 1 šalica ili mljevene staromodne zobi ili zobenog brašna, koje teži otprilike 82 grama. Osim toga, trebat će vam 2 velika jaja, 3 žlice bjelanjaka (teži oko 46 grama), 1 šalica nezaslađenog jogurta od vanilije (otprilike 225 grama ili 8 unci), velika naribana jabuka (također teška 225 grama ili 8 unci), 1 žličica ekstrakta vanilije, 1 žličica praška za pecivo i korica pola limuna.

KAKO PRIPREMITI PALAČINKE OD JABUKA?
Za početak skupite suhe komponente. Pretvorite staromodnu zob u zobeno brašno mljevenjem u procesoru hrane ili se odlučite za prethodno pripremljeno zobeno brašno. Pomiješajte zobeno brašno s praškom za pecivo i dobro izmiješajte.
Pomiješajte tekuće komponente tako što ćete u prostranu zdjelu razbiti jaja i dodati snijeg od bjelanjaka. Uključite nezaslađeni jogurt od vanilije, koricu limuna i ekstrakt vanilije. Temeljito izmiješajte dok se potpuno ne sjedini.
Za pripremu tijesta pomiješajte sastojke postupnim ubacivanjem suhih komponenti u mokru smjesu. Pobrinite se da smjesa postigne glatku konzistenciju. Dodatno naribajte jabuku i nježno je umiješajte u tijesto.
Kako biste pripremili ukusne palačinke, započnite zagrijavanjem velike tave koja se ne lijepi na srednje jakoj vatri. Nastavite tako da tijesto izlijete na zagrijanu tavu i pustite da se svaka palačinka peče otprilike 2-3 minute s obje strane. Nakon što primijetite da se rubovi počinju spajati i da se na površini stvaraju mjehurići, vrijeme je da palačinke stručno okrenete i nastavite s pečenjem dok ne dobiju divnu zlatnosmeđu boju.
Prepustite se i uživajte: prepustite se toplini palačinki, upotpunjenih nadjevima po želji. Uživajte u svakom zalogaju!
Evo nekoliko preporučenih načina posluživanja ovog jela:
Poboljšajte svoje iskustvo palačinki prateći ih raznim slatkim opcijama. Uparite ove pahuljaste užitke sa živopisnim, svježe narezanim voćem, kapljicom zlatnog meda ili izdašnom mjericom kremastog grčkog jogurta. Za dodatni dašak užitka, kušajte ih uz zdjelu aromatičnog cimeta ili baršunasto toplog javorovog sirupa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)