JESTE LI PROBALI KOLAČ 7+7+7? Nakon što pogledate recept bacit ćete se na posao!

0

Prepustite se očaravajućem užitku vrhunskog baršunastog i ukusnog kolača koji osvaja vaša osjetila od prvog zalogaja. Pravi raj za vaše nepce!

POTREBNI SASTOJCI:
Biskvit

Za pripremu ovog recepta potrebno vam je sedam bjelanjaka, sedam žlica šećera, sedam žlica oštrog brašna i tri žlice mlake vode.

Preljev
Pomiješajte decilitar mlijeka s malo ruma.

Krema
Za pripremu ovog ukusnog deserta trebat će vam 7 žumanjaka, 7 žlica šećera, 6 žlica oštrog brašna, 1 žlica gustina, 8 dl mlijeka, 250 g margarina, 1 vrećica šlaga i 50 g čokolade. .

KAKO SE PRIPREMA KOLAČ 7+7+7?
Za izradu biskvita počnite miješati snijeg od 7 bjelanjaka uz postupno dodavanje šećera, brašna i vode. Smjesu premjestite u podmazan pleh i pecite na 160°C dok ne dobije prekrasnu zlatnosmeđu nijansu, što obično traje oko 25 minuta.
Nakon što je biskvit dobio željenu boju, odmah ga izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Ohlađeni biskvit probodite čačkalicom i obilno ga pokapajte s 1 dl mlijeka i malo ruma.
Za kremu dobro izmiješajte žumanjke, brašno, šećer, gustin i 1 dl mlijeka. Ovu smjesu umiješajte u 7 dcl vrućeg mlijeka i kuhajte 5 minuta. Ostavite kremu da se ohladi prije nego dodate 1 margarin i miksate dok se dobro ne sjedini.
Kako piše coolinarika.com, gotovu kremu počnite namazati na biskvit. Prema uputama na vrećici pripremite šlag, a zatim njime prekrijte tortu. Na kraju sitno nasjeckajte čokoladu i njome pospite tortu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)