KOLAČ SA ŠLJIVAMA…Omiljeni kolač sa šljivama !Testo prhko sa puno šljiva daju sočan kolač kome je teško odoleti !Odličan predlog da se zasladite i ulepšate sebi dan !

0

Prepustite se ukusnom kolaču od šljiva! Nježna korica, prepuna debeljuškastih šljiva, stvara ukusnu poslasticu koja je jednostavno neodoljiva.
Ovaj divan slatkiš savršen je način da dodate dašak slatkoće i unesete radost u svoj dan!

POTREBNI SASTOJCI:
Za izradu biskvita potrebno vam je 5 jaja, 150 g maslaca sobne temperature, 150 g šećera, 250 g brašna, 1 prašak za pecivo i od svakog sastojka sasvim dovoljno.
Za pojačanje okusa dodajte malo Dolcela vanilin šećera i koricu pola limuna, a zatim pospite dvije žlice Dolcela kakaa u prahu.
više
Za ovaj recept potrebno vam je 500 grama svježih šljiva te dvije žlice šećera i žličica Podravka cimeta u prahu.

KAKO PRIPREMITI NAJLJEPŠI KOLAČ SA ŠLJIVAMA?
Započnite s pranjem šljiva, zatim ih narežite na četiri jednaka dijela po dužini i pažljivo izvadite košticu. Nakon toga šljive obilato pospite kombinacijom šećera i cimeta, pazeći da budu ravnomjerno obložene.
Na kraju, temeljito promiješajte sve sastojke za ugodnu infuziju okusa.
Započnite odvajanjem bjelanjaka od žumanjaka i miksajte ih dok ne postanu čvrsti snijeg.
U posebnoj zdjeli pjenasto izmiksajte maslac sobne temperature i šećer pa dodajte vanilin šećer, naribanu koricu limuna i žumanjak, dobro tučeći smjesu.
Za izradu smjese dodajte mješavinu brašna i praška za pecivo zajedno sa žumanjcima. Postupno umiješati tučene bjelanjke naizmjenično sa smjesom od brašna i lagano miješati odozdo prema gore. U polovicu smjese umiješajte kakao i izlijte u kalup obložen papirom za pečenje.
Smjesu poravnajte i prekrijte svjetlijim dijelom. Šljive malo utisnuti u tijesto i peći na 200°C dok kolač lijepo ne porumeni. Pečeni kolač ostavite da se ohladi prije posluživanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)