RAFAELO OBLATNE ZA SAMO 2 MINUTA GOTOVE

0

POTREBNI SASTOJCI:
Za ovaj recept su vam potrebni sljedeći sastojci: 2 lista većih oblatni i 1 list Raffaello oblatni.
Za izradu svijetlog nadjeva pomiješajte 300 g šećera, 2 dcl vode, 125 g putera ili margarina, 100 g bijele čokolade, 200 g mlijeka u prahu i 150 g kokosa. Što se crnog nadjeva tiče potrebno vam je 300 g šećera, 2 dcl vode, 125 g maslaca ili margarina, 100 g tamne čokolade, 200 g mlijeka u prahu i 350-400 g mljevenog keksa (količina može variraju ovisno o vrsti biskvita).

KAKO SE PRIPREMAJU RAFAELO OBLATNE?
Nadjev za Raffaello oblatnu napravite tako što ćete u posudi pomiješati 300 g šećera i 2 dcl vode. Kuhajte ovu smjesu otprilike 3-4 minute nakon što zavrije. Zatim dodajte maslac i bijelu čokoladu u smjesu, dopuštajući im da se zajedno otope.
Nakon što se otopi, maknite zdjelu s vatre i dodajte mlijeko u prahu, pazeći da je dobro izmiješano mikserom kako biste uklonili grudice. Na kraju u smjesu dodajte kokos i sve sjedinite blenderom.
Zagrijanu smjesu stavite na sloj Rafaelo oblatni, pazeći da su šupljine popunjene i da se nadjev ravnomjerno rasporedi. Prekrijte ga drugim slojem obične oblatne i preokrenite tako da gornji sloj čini rafaelo oblatnu.
Za izradu bogatog nadjeva u posudi pomiješajte 300 g šećera i 2 dcl vode. Pustite da vrije otprilike 3-4 minute.
Dodati maslac i tamnu čokoladu i otopiti. Maknite s vatre i dodajte mlijeko u prahu, dobro izmiješajte mikserom dok ne bude grudica. Dodati izmrvljeni keks i dobro sjediniti mikserom. (Količina keksa ovisi o vrsti keksa)
Toplu smjesu stavite na Raphael oblatne, ispunite udubine i poravnajte. Odozgo staviti drugi dio obične oblatne, rebrastim dijelom okrenutim prema filu.
Na oblatne staviti malo teži predmet da se fino kore sjedine i ohladiti pa rezati na trakice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)