Poznati ruski travar tvrdi: Ovo je najljekovitija biljka na svijetu, “Nikad nisam bio kod liječnika zbog nje, a imam 82 godine.

0

Ova moćna metoda učinkovito uklanja štetne tvari iz krvotoka i limfnog sustava, što je čini izuzetnim detoksifikatorom organizma. Osim toga, služi kao učinkovit čistač želuca. Široko rasprostranjen korov poznat kao varivo, pirika, pir ili pasja pšenica često se nalazi u poljima i voćnjacima uz kultivirano bilje.

No, vrijesak se može uočiti i na livadama, pašnjacima i dvorištima. Njegova klasifikacija kao korova ne umanjuje njegov status prirodnog lijeka. Poznata izreka kaže da liječnik liječi bolest, a tableta liječi bolest. Ova biljka ima visinu koja može doseći i do 1 metar, zahvaljujući svojoj širokoj mreži horizontalnih rizoma.
Bogat je raznim nutrijentima kao što su karotin, bjelančevine, mineralne soli jabučne kiseline, askorbinska kiselina, vitamini A i B, željezo, kalcij i kalij. Osim toga, sadrži eterična ulja, šećere i saponine. U narodnoj medicini pire se koristi kao lijek za razne bolesti.

Kaša ploda ovog prirodnog lijeka, kada se konzumira u obliku čaja, ima razne zdravstvene dobrobiti poput borbe:
protiv upala mokraćnog sustava,
liječenja bubrežnih bolesti i sitnih kamenaca,
ublažava upale želučane i crijevne sluznice,
ublažava hemoroide,
bolesti jetre, prostatitis,
reumu, giht,
i ličinke, kao i imaju blagi sedativni učinak.
Osim toga, pomaže u čišćenju krvnih žila, čišćenju pluća od katara, a blagotvoran je i kod dijabetičara i mioma maternice, kao i kod kožnih bolesti.

Recept:
Za pripremu žlicu pirea od korijena pomiješajte s 2 dl vode i prokuhajte. Nakon toga maknite s vatre i poklopite smjesu. Ostavite da odstoji 30 minuta, zatim procijedite i konzumirajte. U periodu od 30 dana pijte ovaj napitak tri puta dnevno, bez dodatka šećera, prije jela.

Za liječenje raznih oblika artritisa, uključujući giht, formulirana je mješavina čaja. Recept za ovaj napitak je sljedeći: Da biste napravili lijek za giht, pomiješajte 30 grama pire krumpira i 10 grama slatke paprike. Prelijte 4 žlice ove mješavine s 1/2 litre kipuće vode i ostavite da stoji 8 sati.
Konzumirajte ovu mješavinu u tri jednaka dijela prije obroka tijekom dana dok se ne osjeti poboljšanje. Osim toga, sok dobiven iz korijena portulaka služi kao vrlo učinkovit prirodni tretman za giht. Čin pasiranja ima pročišćavajući učinak na krv. Istražimo sada kako napraviti šalicu čaja. Za pripremu smjese pomiješajte jednu litru vode s tri žlice zdrobljenog korijena.
Poklopite posudu i ostavite da se kuha dok voda ne dosegne polovicu vrenja. Nakon što je gotova, procijedite smjesu i podijelite je na tri jednaka dijela koje ćete konzumirati prije jela. Preporuča se nastaviti ovaj tretman u trajanju od 40 dana. Pire posjeduje snažna svojstva koja pomažu u eliminaciji toksina iz krvi i limfe, što ga čini izuzetnom metodom za detoksikaciju organizma.

Nadalje, služi kao učinkovito sredstvo za čišćenje želuca i crijeva. Poznato je da kombinacija pirea i koprive učinkovito ublažava simptome osipa i ekcema. Kada je riječ o poboljšanju stanja kože, kombinacija pirea i koprive vrlo je učinkovita u pročišćavanju krvi. Ovaj snažan duo posebno je koristan u borbi protiv ekcema, osipa, pa čak i psorijaze, dajući pozitivne rezultate.
Da biste ga učinkovito upotrijebili, slijedite ove upute: Uzmite tri žličice mješavine pirea i koprive i potopite u 1 litru vode i ostavite da stoji preko noći. Nakon buđenja smjesu kuhajte na laganoj vatri pet minuta, nakon čega slijedi još 20 minuta poklopljenog kuhanja. Procijedite tekućinu i konzumirajte je tijekom dana u trajanju od mjesec dana. Ljekovita svojstva kuhanog vina prepoznata su i iskorištena za njegova ljekovita svojstva.
Recept: Za pripremu ovog ljekovitog pripravka 4 žlice pirea pomiješajte s 2 litre kvalitetnog bijelog vina i pustite da zavrije. Ostavite smjesu da odstoji, pokrivena, 30 minuta. Nakon toga lijek procijedite i pijte dva puta dnevno, koristeći flašu rakije kao posudu. Ovaj lijek ima povoljne učinke za osobe koje pate od infekcija mokraćnog sustava, bubrežnih i žučnih kamenaca, bolesti jetre i žutice.

No, važno je napomenuti da se ovaj pripravak ne smije koristiti ako je tjelesna temperatura povišena. U kojem trenutku treba ubrati ljekovitu kašu? Korijen i rizomi su ljekovite komponente biljke. Beru se u kasnu jesen ili rano proljeće. Nakon što se izvade iz tla, temeljito se operu prije nego što se osuše i izrežu na male komadiće.
Ti se fragmenti zatim stavljaju u dobro prozračen prostor da se osuše prije nego što se pohrane u vrećice od papira ili tkanine. U slučaju da niste sigurni koliko ste upoznati s ovom biljkom, moguće ju je nabaviti iu objektima ljekovite i zdrave prehrane. Osim toga, pire verzije biljke mogu se dobiti kao ekstrakt u odabranim dijetalnim proizvodima, koji su se pokazali korisnima za osobe s blagim dijabetesom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)