Mogla bih da jedem ove patlidžane svaki dan! Jednostavan, brz i ukusan recept! Nema prženja!

0

Prepustite se slatkim i hranjivim punjenim patlidžanima s sirom, idealnim izborom za zadovoljavajuću gozbu. Kombinacija baršunastih patlidžana,sira čini ovo jelo divnom delicijom prikladnom i za vegane i za ne-vegane. Prepun okusa i jednostavan za mućenje, sjajan je dodatak vašem repertoaru recepata.

POTREBNI SASTOJCI:
Za ovaj recept potrebna su vam 2 patlidžana srednje veličine, 1 glavica luka narezana na kockice i 3-4 češnja češnjaka koja ste nasjeckali. Zagrijte 1/2 žlice ulja u tavi ili koristite vodu kao zamjenu ako nemate ulja. U tavu dodajte luk i češnjak te ih pirjajte dok ne zamirišu.
Zatim ulijte 1/4 šalice juhe od povrća i dodajte 2 nasjeckane rajčice šljive. Ostavite smjesu da se kuha nekoliko minuta. Na kraju u tavu ubacite 1 1/2 šalicu (300 g) kuhane leće, primjerice leće iz konzerve.
Za aromatični veganski umak od sira možete upotrijebiti seriju od 200 g domaćeg umaka ili se odlučiti za veganski sir od 7 unci kupljen u trgovini. Začinite ga s 1/2 do 3/4 žličice morske soli, prilagodite svom ukusu, zajedno s 1/3 žličice crnog papra. Pojačajte okuse s po 1 žličicom luka u prahu, origana i paprike, te 3/4 žličice mljevenog kima i 1/2 žličice dimljene paprike.
Dodajte dašak slatkoće s 1/2 žlice javorovog sirupa i pikanterije s 1 žlicom soja umaka i balzamičnog octa. Pomiješajte dubinu s 1 žlicom paste od rajčice. Na kraju, ukrasite svježim začinskim biljem i, po želji, listićima crvene paprike za dodatni užitak.

KAKO PRIPREMITI OVAKO UKUSNE PATTLIDŽANE?
Za početak zagrijte pećnicu na 410°F (210°C) i pripremite veliki lim za pečenje obloživši ga papirom za pečenje. Zatim uzmite patlidžane i narežite ih na pola po dužini. Pažljivo uklonite otprilike 2/3 mesa sa svake polovice, pazeći da ostavite rub debljine oko 1/2 inča (1 cm) oko kože.
Pripremite meso: upotrijebite procesor hrane za obradu izvađenog mesa patlidžana i ostavite ga sa strane. Nastavite s pečenjem “lađica” od patlidžana tako što ćete ih posložiti u lim za pečenje, posuti morskom solju i staviti u pećnicu na 20 minuta.
Za pripremu nadjeva počnite pirjati povrće. Dok se ulje zagrijava u tavi na srednjoj vatri, narežite luk na kockice. Kad se ulje zagrije dodajte luk nasjeckan na kockice i pustite da se pirja otprilike 4-5 minuta.
Uključite sljedeće komponente: mljeveni češnjak, prerađeno meso patlidžana, kombinaciju začina, sojin umak, balzamični ocat, pastu od rajčice, javorov sirup i juhu od povrća. Pokrijte tavu poklopcem i ostavite da lagano kuha oko 10 minuta.
Da biste stvorili izvrsnu kombinaciju, dodajte i leću i rajčicu. Jednostavno ubacite nasjeckane rajčice i kuhanu leću u lonac, dopuštajući im da se kuhaju još nekoliko minuta. Odvojite trenutak da uživate u okusima i napravite potrebne prilagodbe začina.
Za pripremu jela započnite pečenjem patlidžana. Nakon što su stajali u pećnici 20 minuta, smanjite temperaturu na 175°C. Kad su patlidžani pečeni, prijeđite na punjenje svake polovice smjesom od leće i patlidžana.
Obogatite sirom: obilato pospite veganskim umakom od sira ili se odlučite za alternativu veganskom siru iz trgovine. Završno ispecite: punjene patlidžane ponovno stavite u pećnicu na dodatnih 10 minuta kako biste postigli optimalnu ukusnost.

POSLUŽIVANJE:
Ukrasite do mile volje: pospite obilnom količinom svježeg začinskog bilja i, po želji, dodajte malo crvene paprike za dodatni užitak. Poslužite dok je još toplo i uživajte u svakom divnom zalogaju!
Za izvrsnu večeru, razmislite o spajanju ovih punjenih patlidžana s kvinojom, rižom ili osvježavajućom salatom. Mogu poslužiti kao zadovoljavajuće glavno jelo, a jednako su ukusni kada se uživaju samostalno ili uz omiljene priloge.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)