Lakše od pice! Samo narendajte 3 krompira! Jednostavan i jeftin recept

0

Uživajte u izvrsnom okusu našeg rustikalno zlatno pečenog krumpira, receptu koji savršeno spaja jednostavnost, udobnost i okus. Ovaj recept pretvara svakodnevne sastojke u rustikalnu, zlatno pečenu poslasticu koju je lakše napraviti od pizze, a jednako je zadovoljavajuća.
Savršena za ugodnu obiteljsku večeru ili obilan doručak, ova svestrana peciva zasigurno će postati omiljena.

POTREBNI SASTOJCI ZA KROMPIR PICU:
3 velika krumpira, naribana
1 glavica luka nasjeckana
1 mrkva, naribana
1 paprika, nasjeckana
3 jaja, istučena
300 ml mlijeka
200 g integralnog pšeničnog brašna
2 žličice praška za pecivo
maslinovo ulje za prženje
Sol, odgovarajuća količina
svježi poriluk, nasjeckan
150 g sira, naribanog

KAKO SE PRIPREMA
Pripremite temeljac: U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte naribani krumpir, nasjeckani luk, naribanu mrkvu i nasjeckanu papriku. Ova mješavina unosi raznolikost okusa i tekstura jela.

Napravite smjesu: U posebnoj posudi umutite umućena jaja, mlijeko, integralno brašno i prašak za pecivo dok ne postane glatko. Začinite solju kako biste poboljšali okus. Tijesto će držati povrće zajedno, stvarajući ljepljivu i vlažnu teksturu kada se peče.

Pomiješajte i pržite: Pomiješajte povrće s tijestom dok se ne ujednači. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja, ulijte smjesu i lagano pržite da bude al dente s obje strane.

Pečenje: premjestite prokuhanu smjesu u posudu za pečenje i pospite naribanim sirom i nasjeckanim vlascem za dodatni okus i teksturu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 375°F (190°C) oko 20-25 minuta, ili dok vrh ne postane zlatan i hrskav.

Posluživanje: Poslužite vruće, narezano na kriške i uživajte u topljenom siru, mekoj, a hrskavoj teksturi i prekrasnom slanom okusu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)