Ljusku od jaja nipošto ne bacajte, prijeki je lijek za štitnu žlijezdu i gastritis!

0

Ljusku jajeta ne treba odbacivati ​​jer ima snažna ljekovita svojstva za štitnu žlijezdu i gastritis. Evo vodiča o tome kako ga učinkovito koristiti za ova stanja. Tijelo se oslanja na kalcij za brojne vitalne procese.

Osim uloge u promicanju jakih kostiju i sprječavanju osteoporoze, kalcij također igra ključnu ulogu u održavanju pravilnog funkcioniranja živaca i mišića, reguliranju srčanog ritma, sprječavanju stvaranja krvnih ugrušaka i olakšavanju mirnog sna.

Pravilan rad imunoloških stanica, kao i održavanje zdrave kože i kose također je od velike važnosti. Manjak kalcija u tijelu može se pripisati nekoliko čimbenika, uključujući pretjerano sjedenje, konzumaciju kave, alkohola i gaziranih pića. Pojedinci koji su trudni, prolaze kroz menopauzu ili imaju probavne smetnje posebno su osjetljivi na nedostatak kalcija.
S udjelom kalcija od 90 posto, ljuska jajeta je krajnji prirodni rezervoar ovog esencijalnog minerala. Tijelo ga lako asimilira zbog zapanjujuće sličnosti između kemijskog sastava ljuske jajeta i ljudskih kostiju i zuba. Kada se uzima u većim količinama, ova tvar ne samo da rješava simptome nedostatka kalcija i sprječava osteoporozu, već također pomaže u borbi protiv visokog kolesterola i povišenog krvnog tlaka, dok istovremeno potiče proizvodnju krvnih stanica u koštanoj srži.

Nadalje, ljuska jajeta je bogata esencijalnim mineralima kao što su željezo, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, krom i molibden. Za dobivanje prirodnog i izuzetno učinkovitog izvora kalcija, brojni stručnjaci zagovaraju korištenje mljevene ljuske jajeta. Preporučeni dnevni unos mljevene ljuske jaja kreće se od 1,5 do 3 grama, ovisno o dobi. Lijek za štitnu žlijezdu. Temeljito očistite i osušite osam ljuski jaja, a zatim ih zdrobite.
Nakon toga zgnječene ljuske prelijte sokom od dva limuna i ostavite ih nekoliko dana u hladnjaku. Nakon što se ljuske otope, dobivenu tekućinu procijedite i pomiješajte s litrom rakije i kilogramom meda. Ostavite razdoblje od sedam dana da odstoji nesmetano prije upotrebe. Uzmite jednu čajnu žličicu, između dva do četiri puta dnevno, nakon završetka obroka.
Za liječenje gastritisa i ulkusa dostupni su različiti lijekovi. Pomiješajte jednake količine ljuski jaja u prahu, šećera i muškatnog oraščića. Konzumirajte jednu žličicu ove mješavine tri puta dnevno tijekom 20 dana. Vrhom noža pomiješajte ljuske jaja u prahu i malo soka od limuna, otprilike dvije žlice. Nakon što se ljuske potpuno otope u soku, dodajte decilitar toplog mlijeka.

Konzumirajte ovu mješavinu dva puta dnevno, jednom ujutro prije jela i ponovo navečer prije spavanja. Za jačanje fizičke snage i pročišćavanje krvotoka Otprilike četiri do pet jaja dobro očistite od ljuske, zatim ih zdrobite i dodajte u količinu od tri litre vode.
Ovu vodu, zajedno s ljuskama jaja, sigurno čuvajte u hladnjaku do tjedan dana. Ova ohlađena smjesa se zatim može koristiti kao izvor pitke vode. Neka vam postane navika konzumiranje dvije do tri čaše vode dnevno, uz dodavanje male količine limunovog soka za dodatni okus i zdravstvene prednosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)