Uncategorized

Ove simptome bolesti jetre velika većina ljudi podcjenjuje: Ako primijetite ovu pojavu na svojoj koži, NEMATE PUNO VREMENA

Ako prepoznate ove simptome na svojoj koži, bolje je što prije otići liječniku. Po svoj prilici, ovo je upozorenje na bolesnu jetru.

Bolest jetre može imati ozbiljne posljedice na vaše tijelo i cjelokupno zdravlje. Riječ je o vrlo važnom organu koji obavlja bezbroj važnih funkcija, smatra stručnjak Youssef (Joe) Soliman, uključujući detoksikaciju krvi od nakupljenih otpadnih tvari i teških metala. Stoga, ako kod sebe prepoznate ove simptome, bolje je da se brzo obratite svom liječniku opće prakse koji će vam pomoći da odredite odgovarajući tretman.

Žutica i pigmentacija po tijelu
Prema dr. Solimanu, najtipičniji simptomi bolesti jetre uključuju žuticu, stanje karakterizirano žutilom kože, očiju i sluznica. Najčešće se javlja upravo u trenutku kada je ovaj važan organ oštećen, a krivac je nedovoljna razgradnja bilirubina. Proizvodi se tijekom razgradnje crvenih krvnih stanica i uzrokuje ovu tipičnu boju. Nadalje, u ovom slučaju može se pojaviti i promjena pigmentacije kože, poput sive kože na licu.
Slično, prema poslužitelju Healthline, ponekad se pojavljuje crna pigmentacija na udovima, a mogu se pojaviti i druge promjene ako krvne stanice cure i prekomjerno željezo se taloži kao posljedica bolesti. Tipično je i prisustvo oteklina, osobito u trbuhu ili donjim udovima. To se događa uglavnom zato što tijelo ne može proizvesti dovoljno proteina koji bi pomogli u održavanju ravnoteže tekućine u tijelu u slučaju zatajenja jetre.

Izbočine na koži i svrbež
Osim toga, u slučaju ovog opasnog problema na koži se mogu pojaviti male, žućkaste kvržice, objašnjava liječnik Kevin Martinez. Poznati su kao ksantomi, a njihovom razvoju pridonosi visoka razina lipida u krvi. Treba pripaziti i na pretjerani svrbež, koji je također čest simptom bolesti jetre. Tome najčešće pridonosi nakupljanje žučnih kiselina u krvi zbog poremećaja rada jetre. Na ZdravéStravování također smo opisali što su lipomi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)