VEČERA ZA DESET MINUTA…UŽITAK OD KROMPIRA I JAJA

0

Sastojci:
3 krompira, na kolutiće
4 jaja
200 grama kisele pavlake
Mladi luk, iseckani
6 koktel paradajza, prepolovljenih
3 kobasice, narezane
100 grama cheddar sira, narendanog
Svježi peršun, sjeckani
Začini: so, crni biber, paprika, sušeni beli luk
Maslinovo ulje

Upute za kuhanje:
Pripremite krompir: Započnite pranjem i iseckanjem krompira na kolutiće. U velikom tiganju zagrejte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri. Dodajte krompir, začinite ga solju, crnim biberom, paprikom i sušenim belim lukom. Kuhajte ih dok ne porumene i ne omekšaju, što obično traje oko 8-10 minuta.
Jaja: Dok se krompir kuva, umutite jaja u činiji i začinite solju i biberom. Kada je krompir skoro gotov, gurnite ga na jednu stranu tiganja. Razmućena jaja sipajte u očišćeni prostor i ostavite da se stegnu na dnu oko minut pre nego što ih lagano preklopite preko krompira. Nastavite sa kuvanjem dok jaja ne budu potpuno kuvana i mekana.
Dodavanje kobasica: Stavite narezane kobasice u tiganj, ostavite da se zagriju i pomiješaju svoje okuse s ostalim sastojcima oko 2-3 minute.
Završni detalji: Uklonite tiganj sa vatre. Kuvanu smesu sipajte pavlakom, pa pospite rendanim cheddar sirom. Ukrasite seckanim mladim lukom, prepolovljenim koktel paradajzom i svežim peršunom za svežu boju i ukus.
Poslužite: Jelo poslužite toplo, dopuštajući toplinu krompira i jaja upotpunjeno hladnoćom pavlake i svježinom paradajza i peršuna kako bi se stvorila divna ravnoteža.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)