LAGANI KOLAČIĆI SA PUTEROM…Ovo su lagani, hrskavi, mrvljivi keksići koji se tope u ustima

0

SASTOJCI:
1 šolja omekšalog neslanog putera (226g)
3/4 šolje granuliranog šećera 150g
1 veće žumance
2 kašičice ekstrakta vanile
1/4 kašičice soli
2 šolje + 2 kašike višenamenskog brašna 265 g

PRIPREMA:
Zagrejati rernu 375F (190C)
U većoj posudi (ili najbolje u posudi samostojećeg miksera) pomešajte puter i šećer i umutite električnim mikserom dok ne bude kremasto i jako dobro sjedinjeno.
Dodati žumance, ekstrakt vanile, so i dobro umutiti. Pauzirajte kako biste ostrugali stranice i dno posude kako biste bili sigurni da su svi sastojci dobro uklopljeni.
Mikserom na maloj brzini postepeno dodavati brašno dok se brašno u potpunosti ne sjedini. Opet bi trebalo da zastanete da ostružete stranice i dno posude.
Stavite veliku vreću udijelite polovicu tijesta za kolačiće.
Izrežite kolačiće u obliku vrtloga na neobloženom, nepodmazanom plehu za kolačiće. Prebacite u prethodno zagrejanu rernu na 375F (190C) i pecite 10-12 minuta ili dok ivice kolačića tek ne počnu da dobijaju zlatno smeđu boju.
Ostavite da se kolačići ohlade 10 minuta na plehu za kolačiće prije nego što ih prebacite na rešetku za hlađenje da se potpuno ohlade.
Ne stavljajte tijesto za kolačiće na vrući ili topli pleh za kolačiće.
Kada se kolačići potpuno ohlade, umočite ih u čokoladu (po želji).
Čokolada;
U maloj posudi pomiješajte komadiće čokolade i kreme. Zagrijte u mikrovalnoj pećnici u koracima od 20 sekundi, dobro miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i postane glatka.
Umočite kolačiće u čokoladu i prebacite u pleh obložen voštanim papirom. Po želji ukrasite neparelom ili drugim posipom.
Pustite da se čokolada stvrdne prije uživanja. Ovaj proces možete ubrzati tako što ćete kolačiće staviti u frižider na oko 15 minuta.
Uživajte u kolačićima sa puterom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)